HÜDA PAR bir husumeti daha sulhla neticelendirdi
Diyarbakır'da iki aile arasındaki husumet HÜDA PAR'ın araya girmesiyle son buldu.
HÜDA PAR bir husumeti daha sulhla neticelendirdi

HÜDA PAR'ın girişimleriyle Diyarbakır'da aralarında husumet bulunan Tanrıverdi ve Ekinci aileleri arasında barış sağlandı.

Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem), "Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir, bir insana hayat veren de tüm insanlığa hayat vermiş gibidir." hadisi ve yine "Müslüman Müslümanın kardeşidir, Müslümanın Müslümana canı, malı, ırzı ve kanı haramdır." ikazına uygun olarak Tanrıverdi ve Ekinci aileleri aralarındaki husumet HÜDA PAR Sur İlçe Başkanlığının araya girmesiyle sona erdi.

HÜDA PAR Sur İlçe Başkanlığında bir araya gelen taraflar helalleşerek aralarındaki husumeti sona erdirerek barıştı.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol'unda katıldığı sulhta taraflar okunan Fatiha'nın ardından husumeti bitirdi.

Husumetin sonlandırılmasıyla ilgili konuşan Dinç, "Husumetlerin barış ile sona ermesi sevindiğimiz, özlediğimiz ve her tarafta olmasını istediğimiz bir olaydır. Burada özür tarafı var onlara teşekkür ediyoruz. Kültür ve medeniyetimize göre yaradılış itibariyle bütün insanlar bir tek erkek ve kadının; Hazret-i Âdem ve Havva'nın çocukları olarak kardeştirler. Hayatın temel kanunu cidal ve savaş değil, dayanışma ve yardımlaşmadır." dedi.

Dinç, "Ekinci ve Tanrıverdi ailelerine Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sünnetini yerine getirdikleri için teşekkür ediyoruz. Affedici tarafın haklarından vazgeçmiş, bu bir erdemliliktir, fedakârlıktır. Bu anlamda biz de partimiz adına teşekkür ediyoruz. Bu tür barış olaylarının olması sevindiricidir. İsteğimiz artarak devam etmesidir." ifadelerini kullandı. (AMED HABER)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-