Diyarbakır'daki metruk yapılar tehlike saçıyor
​Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde madde bağımlılarının uğrak adresi haline gelen metruk yapıların sayısının gün geçtikçe arttığını dile getiren mahalle temsilcileri, bu binaların yıkımının gerçekleştirilmesi hususunda yetkililere çağrıda bulundu.
Diyarbakır'daki metruk yapılar tehlike saçıyor

Haberin galerisi için tıklayın!

Merkez Bağlar ilçesinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kaynartepe ve Fatih başta olmak üzere bazı mahallelerdeki metruk yapıların varlığı çevre sakinleri açısından tehlike arz ediyor.

Kaynartepe ve Fatih Mahallelerinde yaklaşık 100 yapının metruklaştığını ve bu binaların madde bağımlılarının uğrak adresi haline geldiğini belirten mahalle temsilcileri, söz konusu yapıların oluşturduğu tehlike boyutuna dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırdı.

"Gece saatlerinde madde bağımlıları buraları mesken ediniyor"

Söz konusu metruk yapıların kapı-pencereleriyle beraber kolon ve kirişlerdeki demirlerin söküldüğünü, bu durumun çevrede oynayan çocuklar açısından tehlike arz ettiğini belirten muhtarlar, aynı zamanda günün her vaktinde bu yapılara gelerek gayrı meşru fiillerde bulunan madde bağımlılarının artık güvenlik sorunu haline geldiğini ifade etti.

Yaklaşık 2-3 aydan beri metruk yapıların tutanaklarını hazırlayıp ilgili birimlere ulaştırdıklarını ve yapıların yıkılacağına dair ön yazının geldiğini dile getiren Fatih Mahallesi Azası Bedirhan Herdem, söz konusu yazışmalara ilişkin herhangi bir çalışmanın başlatılmadığını belirterek "Biz bu konudan dolayı çok sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle mahalle sakinleri, gece saatlerinde madde bağımlılarının metruk evlere girip kötü şeyler yapmasından dolayı çok ciddi rahatsızlıklar yaşıyor." ifadelerini kullandı.

"Polisler her gün devriye atmalarına rağmen bir türlü baş edemiyor"

Metruk evlerden dolayı mahallede huzur ortamının kalmadığını sözlerine ekleyen Herdem, "Yetkililerden bu yapıların hızla kaldırılmasını rica ediyoruz. Çünkü vatandaşın da sabrı kalmadı. Polisler her gün devriye atmalarına rağmen bir türlü baş edemiyorlar. Bu konuda çözüm sağlayamıyoruz, yetkililerden hassasiyetle bu sorunun giderilmesini rica ediyoruz." dedi.

Mahalle sakinlerinin metruk yapıların varlığından duyduğu rahatsızlığı aktaran Kaynartepe Mahalle Muhtarı İlhami Altun ise "Şikayetleri her gün muhtarlığa geliyor. Yetkililerin bir an önce bunu temizlemesini rica ediyoruz. Özellikle yeni gelen il valimizden beklentimiz çoktur. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanımız inşallah sesimizi duyar, bir an önce metruk evleri yıkıp temizlerler. Çünkü bu evleri kötü niyetli insanlar kullanıyor. Bundan dolayı Kaytartepe Mahallesi adına metruk evlerin yıkılmasını rica ediyorum." şeklinde konuştu.

"Kokudan geçilemiyor, binaların içinde uyuşturucu, silah, her şey var"

Bazı evlerde kolonların olmadığını ve bu yapıların çevresinde çocukların oyun oynadığına dikkat çeken Altun, "Allah korusun çökme gibi bir durum olabilir. Yaz mevsiminde etrafa verdiği kötü kokudan halkımız çok rahatsız. Muhtarlığın tespit ettiği biri 7 katlı, diğerleri de tek katlı, 2 veya 3 katlı evler olmak üzere 82 tane metruk yapı var. Birçok yere başvuruda bulunuyorum. Her biri diğer adresi gösteriyor. Kentsel dönüşüm olacağı söyleniyor, onunda ne zaman olacağı belli değil. Bu acil ve önemli bir durumdur. Kokudan geçilemiyor, binaların içi çöple dolmuş ve kötü niyetli kişiler ve sarhoşlar burayı kullanıyor. İçeride uyuşturucu, silah, her şey var." diye belirtti.

Metruk yapıların farklı adreslerde olmasıyla beraber sayılarının fazlalığından kaynaklı olarak emniyet birimlerinin denetimlerinin yetersiz kaldığını ifade eden Altun, "Asayiş tarafından bir sıkıntımız yok. Memurları aradığımızda yanımızdalar. Bir ev değil 82 tane evden bahsediyoruz. Sokaklar ayrıdır, her biri başka yerdedir. Hangi saatlerde kullanıldığı belli değil, memurlar gelip gidiyorlar, bir saat sonra tekrar içinde toplanıyorlar. Biz bunu hakketmiyoruz, inşallah belediyelerimiz el ele verip bu metruk evlerden kurtarırlar." dedi. 

Kategori: Yerel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-