Yabancı uyruklunun polisten kaçarken yere attığı valiz paniğe neden oldu
​Diyarbakır'da şüphe üzerine durdurulmak istenince elindeki valizi yere atan yabancı uyruklu şüpheli nedeniyle hareketli anlar yaşandı. Fünye ile patlatılan valizden elbise çıktı.
Yabancı uyruklunun polisten kaçarken yere attığı valiz paniğe neden oldu

Olay, öğlen saatlerinde Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu üzerinde bulunan polis lojmanları önünde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre yöresel kıyafet giyen yabancı uyruklu bir kişinin, valiziyle birlikte refüjde yürüdüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarında polis tarafından fark edildi. Bunun üzerine yapılan anons sonucu bölgeye polis ekibi sevk edildi.

Polisin durdurmak istediği yabancı uyruklu kişi, yakalanmaktan korktuğu için kaçmaya başladı ve elindeki valizi yere attı.

Polis ekipleri, kısa sürede kaçan şahsı yakaladı.

Şahsın yere attığı valizde bomba olabileceği şüphesiyle bölgeye bomba imha uzmanları sevk edildi. Güvenlik amaçlı yol çift yönlü araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Ardından uzmanlar özel kıyafetlerini giyerek valize yaklaşarak fünye yerleştirdi. Patlatılan fünye sonrası kontrol edilen valizden kıyafetlerin çıkması rahat bir nefes aldırdı.

Bu sırada yabancı uyruklu kişi, ambulansta bir süre bekletildi. İsminin M.A olduğu belirtilen kişinin ambulansta ellerini havaya kaldırarak sık sık dua etmesi dikkat çekti.

M.A daha sonra ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Kısa süreliğine trafiğe kapatılan cadde ise yapılan çalışmaların ardından açıldı.

M.A'nın uyruğu ve niçin polisten kaçtığı henüz bilinmiyor.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-