Diyarbakır'da 470 bin öğrenci karne sevinci yaşadı
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da bugün karne sevincini yaşandı. 470 bin 99 öğrenci, aldıkları takdir ve teşekkür belgeleriyle yaz tatiline hazırlanırken, Kur'an kurslarına gitmeyi planlamaları dikkat çekti.
Diyarbakır'da 470 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Diyarbakır'da karne günü münasebetiyle merkez Kayapınar ilçesi Millet ilk ve ortaokulunda program düzenlendi.

Düzenlenen programa Diyarbakır Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve kurum yetkilileri katıldı.

Dersliklerde öğrencilerin karne heyecanına ortak olan Cıdıroğlu, "2021-2022 eğitim öğretim yılının sonuna geldik. Geçmiş son 2 yılda okullar pandemiden dolayı açılıp kapanıyordu. Çok şükür bu sene okullar kapanmadan öğrenci ve öğretmenlerimiz derslerini işlediler. Diyarbakır'da herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Diyarbakır'ın geleceğinden umutluyuz. Diyarbakır, 500 bine yakın öğrencimizle genç potansiyeli olan bir ilimiz. Öğretmen ve velilerimizin destekleriyle eğitim kalitesi günden güne artmaya devam ediyor. İnşallah Diyarbakır daha iyi olacak, başarıyla anılacak." dedi.

Karne gününde öğretmen ve öğrencilerin çok neşeli ve heyecanlı olduğunu sözlerine ekleyen Cıdıroğlu, 2 yıllık salgın sürecinden sonra kendileri için de güzel bir karşılama olduğunu ifade etti.

"Yaz tatilinde Kur'an-ı Kerim öğreneceğiz, okuyacağız"

Yaşadığı karne heyecanını paylaşan öğrencilerin, yaz tatilinde Kur'an-ı Kerim öğrenme veya devam ettirme gibi planlamalar yapmaları dikkat çekti.

Mirali Yıldız

Öğrencilerden Mirali Yıldız, "Karne notlarım güzeldi. Yazın tatilinde gezmeyi, kuzenlerimin yanlarına gitmeyi, etkinlik yapmayı, futbol, atletizm ve yaz Kur'an kursuna gitmeyi planlıyorum." ifadelerini kullandı.

Karne notlarını güzel karşılayan Yusuf Ali Acun, "Karnem güzel. Tatilde Mardin'e gideceğim ve ondan sonraki süreçte ders çalışıp, futbol oynayıp ve Kur'an-ı Kerim dersine devam edeceğim. Kur'an da 29'uncu cüzdeyim. Seneye çok ders alışacağım." şeklinde konuştu.

Yusuf Ali Acun

Karneyle beraber aldığı teşekkür belgesinin sevincini yaşayan Hatice İçen, tatil sürecinde testler çözüp kitap okumayı, Kur'an kursuna gitmeyi ve şimdiden LGS sınavına hazırlanacağını ifade etti.

Muhammed Eren Kara

Muhammed Eren Kara ise "Karnemi aldığım için çok mutluyum. Teşekkür belgesi aldım ama kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Umarım seneye takdir alabilirim. Ayrıca Seneye LGS sınavına da çalışacağım. Bu yaz tatilinde gezmeyi düşünüyorum. 7'nci sınıfın da heyecanlı geçeceğini hissediyorum. Çünkü 7'nci sınıf bana çok katkı sağlayacakmış gibi geliyor. O yüzden 7'nci sınıfta çok çalışıp takdir alacağım." dedi. 

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-