Evlat nöbeti tutan baba: HDP/PKK oğlumu okuldan kandırarak dağa götürdü
HDP/PKK tarafından çocukları kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binasının önünde evlat mücadelesi veren aileler, eylemlerine 998'inci gününde de devam ediyor.
Evlat nöbeti tutan baba: HDP/PKK oğlumu okuldan kandırarak dağa götürdü

Çocukları, PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, 998'inci gününde de bekleyişlerini sürdürüyor.

Evlat nöbetine Diyarbakır’dan katılan baba Mehmet Yaşa, oğlu Abdurrahman’ın 2015 yılında, daha lise 3’üncü sınıftayken HDP tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem yaptıklarını söyleyen baba Mehmet Yaşa, “HDP 2015 yılında oğlum lise 3’teyken kandırıp okuldan dağa götürdü. Ondan bir daha haber alamadık. Yaklaşık 2 yıldır buradayım. Oğlum gelmeyene kadar burayı da terk etmeyeceğim. 27 Mayıs onun doğum günüdür. O gittikten beri doğum gününü kutlayamıyoruz. Dağ, onlara layık bir yer değildir. Oğlum şimdi burada olsaydı üniversiteyi bitirmiş ve topluma faydalı biri olacaktı ama şu an hiç kimseye faydası yok. Annesi üzüntüden dolayı hastadır, yerden kalkamıyor.” şeklinde konuştu.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-