İTTİHADUL ULEMA'da medrese ve hafızlık kayıtları başladı
İslami ilimler alanında talebe yetiştiren Alimler ve Medreseler Birliği medrese ve hafızlık kayıtları için başvuruları almaya başladı.
İTTİHADUL ULEMA'da medrese ve hafızlık kayıtları başladı

Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde kız ve erkek öğrencilere yönelik medreseleri bulunan İTTİHADUL ULEMA, geçtiğimiz hafta itibariyle medrese ve hafızlık eğitimi için başvuru kayıt sürecini başlattı.

Kayıt ve eğitim süreci, imkân ve olanaklar ile sunulan hizmetler hakkında bilgi veren İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, tek gayelerinin İslami ilimlerde hayırlı bir nesil yetişmek olduğuna vurgu yaptı.

Başvuru sürecinin işleyişi ve eğitim alanları konularında açıklamalarda bulunan Özer, "Bilindiği üzere bu sene öğrenci kayıtlarımız 16 Mayıs itibariyle başlamış bulunmaktadır. İnşallah bu kayıt alma sürecimiz Eylül ayına kadar devam edecektir. İTTİHAD olarak asıl çalışma gayemiz, İslami ilimlerde hayırlı bir nesil yetiştirmektir. Sahabe-i kiram, selef-i salihin ve geçmiş ulemanın çizgisinde ilmen donatılmış ve topluma yararlı birer fert yetiştirme amacındayız." dedi.

"Çocuklar İslami ilimlerle beraber fenni ilimleri de öğrenebilecek"

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer

Özer, "Öğrenciler, tahsil sürecinde Arapça, fıkıh, hadis ve tefsir usulü alanında toplam 5 yıl eğitim görecekler. Bunun yanında bu ilimleri görürken dışardan okula da gidebilirler. Yani İslami ilimle beraber fenni ilimleri de bitirmiş olacaklar. Velilere çağrımız, kendi çocuklarının hem dünyasını hem de ahiretini muhafaza etmek için bu tür ilimi kurumlara yönlendirilmesidir. İlim konusunda Hazreti Ali’nin, (Radiyallahu Anhu) 'Dünyayı isteyen ilim okusun, ahireti isteyen ilim okusun, her ikisini isteyen yine ilim okusun.' sözünü hatırlatmak isteriz." ifadelerini kullandı.

Toplumda ciddi bir yozlaşmanın hâkim olduğunu ve bu konuda velilerin ilgi konusunda yetersiz kaldığına dikkat çeken Özer, çocuklarının ahiretini kurtarmak isteyen velilerin evlatlarını İslami ilimlere yönlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Hafızlık eğitimine de değinen Özer, "İTTİHAD olarak hem hafızlık hem de İslami ilimler dediğimiz kadim medrese geleneğindeki dersleri veriyoruz. Bu manada bir çocuğun günlük bütün ihtiyaçları burada karşılanırken ailelerden bir ücret talep etmiyoruz. Bütün imkanlar hayırseverler tarafından karşılanıyor. Müracaat edenler ister hafızlıkta isterlerse İslami ilimler alanında eğitim görürler, kendi tercihlerine kalmış bir durumdur." şeklinde konuştu.

"İslami ilimlerde müracaatların tümünü, hafızlıkta ise 100 öğrencimizi kabul edeceğiz"

İTTİHADUL ULEMA bünyesinde kız medreselerinin de bulunduğunun altını çizen Özer, başvurular hakkında şunları söyledi:

Başvurular genel merkezimizin sosyal medyada paylaştığı şekilde internet üzerinden yapılabilir. İnternet üzerinden başvuru yapamayanlar ise bulundukları illerde İTTİHAD veya medrese temsilcilerimiz mevcuttur, oradan da müracaat edebilirler. Genel merkeze yapılan başvurularda kendi bulundukları şehirlere yönlendirilecektir.

Hafızlık müracaatlarında belli bir kota olduğunu ifade eden Özer, "Öğrenci alımı yapıldıktan sonra belli bir deneme sürecinden geçecekler. Hangi alanda başarılı olduğu hocalarımız tarafından belirlenecek. İslami ilimlerde müracaat edenlerin hepsini alacağız. Hafızlık bölümünde ise mekân ve imkanlardan dolayı kotamız sınırlıdır. Hafızlıkta bu yıl Diyarbakır, Batman ve Bingöl olmak üzere bu üç merkezde de şartlarımızı zorlayarak 100 kişi alma imkânına sahibiz." dedi.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-