İşte 7 maddede tapu ve KDV indirimi!
Gayrimenkul satıcısının da alıcısının da yüzünü güldüren tapu ve KDV indirimi 5 Mayıs'ta başladı. Peki, tapu ve KDV indiriminden kimler nasıl faydalanacak? İşte ayrıntılar
İşte 7 maddede tapu ve KDV indirimi!

EKONOMİ SERVİSİ

Gayrimenkul sektörünü desteklemek ve canlı tutmak adına iki önemli karara imza atıldı.. Geçtiğimiz Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile tapu ve KDV'de indirim yapıldı.

Söz konusu düzenlemeler 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanununun 23 üncü Maddesinin Birinci Fıkrasının (16) Numaralı Bendi Kapsamında İstisna Tutarının Hesabında Dikkate Alınacak Oranın Tespiti, 213 Sayılı Vergi Usul Kanununun Geçici 30 uncu Maddesi ile 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun Geçici 39 uncu Maddesi Kapsamına Giren ve Sanayi Sicil Belgesini Haiz Mükelleflerce Münhasıran İmalat Sanayiinde Kullanılmak Üzere İktisap Edilecek Makina ve Teçhizatın Belirlenmesi, Bazı Tapu İşlemlerinden Alınacak Harç Nispetinin Yeniden Belirlenmesi ile Bazı Malların Katma Değer Vergisi Oranlarının ve Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Yeniden Tespiti Hakkında Karar kapsamında yer aldı. Kararın 5. maddesinde tapu harcı indirimi, 6. maddesinde ise KDV indirimi esaslarına yer verildi.

DÜZENLEMELER, GAYRİMENKUL SATICISININ DA ALICISININ DA YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Sektöre can verecek düzenlemeler, gayrimenkul satıcısının da alıcısının da yüzünü güldürdü. Sektör temsilcileri geçtiğimiz sene de yapılan uygulamanın bu sene de ivme kazandıracağını belirtti.

TAPU İNDİRİMİNDEN KİMLER, NASIL FAYDALANACAK?

1- Tapu harcı binde 20'den binde 15'e düştü.

2- Tapu harcı indirimi kapsamına yalnız konut ve işyerleri alındı.

3- Kat irtifakı tesis edilmiş olan konutlar da tapu harcı indirim uygulamasına dahil edildi.

4- Tapu harcı indirim uygulaması alınan karar ile 31 Ekim 2018 tarihine kadar (bu tarih dahil) geçerli olacak.

KDV İNDİRİMİNDEN KİMLER, NASIL FAYDALANACAK?

1- 150 metrekareden büyük konutların tesliminde alınan KDV oranı yüzde 8'e düştü.

2- 150 metrekareden büyük konutların tesliminde yüzde 18 KDV alınıyordu.

3- 150 metrekareden büyük konutların teslimlerinde uygulanacak KDV indirimi 31 Ekim 2018 tarihine kadar (bu tarih dahil) uygulanacak.

Kategori: Ekonomi
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-