MAZLUMDER'den PKK'nin katlettiği çobanlar hakkında açıklama
MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi, 3 Mayıs'ta Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Karalar köyünde çobanlık yaparken PKK tarafından kaçırılarak katledilen çobanlar için soruşturma çağrısı yaptı.
MAZLUMDER'den PKK'nin katlettiği çobanlar hakkında açıklama

Yazılı bir açıklama yapan MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi, yaşanan olayı kınayarak sivillere yönelik gerçekleştirilen bu tür eylemlerin yaşam hakkı ihlali olduğuna dikkat çekti.

Açıklamada, "3 Mayıs 2022 tarihinde Şırnak ili İdil ilçesinde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan Hüseyin Öner ve Ömer Kaya'nın sabah saatlerinde evden ayrıldığı, uzun süre kendilerinden haber alınmadığı; ailenin ve yakınlarının yaptıkları aramalar sonucu Hüseyin Öner ve Ömer Kaya'nın Bagok Dağı yakınlarındaki mağaralar bölgesinde çevredekiler tarafından bir otomobil içerisinde silahla başlarından vurularak öldürülmüş halde bulunduğu basına yansımıştır." denildi.

PKK'ye bağlı birimlerin olayı üstlendiği hatırlatılan açıklamada "Yine Fırat News adlı internet sitesinde yayımlanan '3 Mayıs akşam saat 21 sularında Hezex'te Karalar köyü yolu üzerinde Hüseyin Öner ve Ömer Kaya adlı ajanlar Şehit Brusk Misilleme Timi üyelerimiz tarafından profesyonel bir tarzda gerçekleştirilen eylem sonucunda cezalandırıldığı' şeklindeki açıklamayla Sivil Savunma Birlikleri olarak adlandırılan bir örgüt tarafından cinayet üstlenilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

"Belirtmek gerekir ki yaşam hakkı, hakların eşit değerde önemli olmasıyla birlikte diğerlerinin öncülü konumundadır ve hem öldürülmemeyi hem de sair unsurular tarafından öldürülmeye engel olunmasını kapsamaktadır. MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi olarak sivillere yönelik gerçekleştirilen bu tür eylemlerin yaşam hakkı ihlali olduğu tespit ederek, kabul etmediğimizi ve kınadığımızı bildirir olayın etkin bir soruşturma ile aydınlatılmasını ve faillerin adalet önüne çıkarılmasını talep ederiz"

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-