Kısıtlamasız bayram Diyarbakır'da sevinçle karşılandı
Covid-19 salgını dolayısıyla son iki yıldır bayramı gönlünce yaşayamayan Diyarbakırlılar, kısıtlamaların kaldırıldığı Ramazan Bayramı'nı sevinçle karşıladı.
Kısıtlamasız bayram Diyarbakır'da sevinçle karşılandı


Son 2 yıldır Covid-19 tedbirleri kapsamında kimi zaman sosyal mesafeli kimi zaman evlerinde kılmak mecburiyetinde kaldıkları bayram namazı için sabahın erken saatlerinde 5'inci harem-i şerif olan tarihi Ulu Camii'ne akın eden Diyarbakırlılar, bayram namazıyla ilk heyecanlarını yaşadı.

Yaklaşık 4 bayramdan sonra ilk kez camide sık saf düzenine duran Diyarbakır'lılar, cemaatle bayram namazını eda etti.

Kılınan bayram namazının ardından Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur, okuduğu bayram namazı hutbesinde bayramların fıtratla buluşma günleri olduğunu belirterek sevinci paylaşma, kardeşliği pekiştirme ve yürekleri birleştirme zamanı olduğun söyledi.

Bayramların dilleri, renkleri ve coğrafyaları farklı; imanları, gönülleri ve duaları aynı Müslümanların vahdet şuuruna erdiği anlar olduğunu dile getiren Yağmur, her nimet gibi bayramların da şükür vesilesi olduğunu ifade ederek şükürle tüm varlığın ve nimetin kaynağı olan Allah'a yakınlaşılması gerektiğinin altını çizdi.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-