HÜDA PAR Ergani’de iftar programı düzenledi
Düzenlenen iftara onlarca vatandaş katılırken programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, toplumda var olan adaletsizliğin ancak İslami çözümle ortadan kalkabileceğini söyledi.
HÜDA PAR Ergani’de iftar programı düzenledi

Hacı Hasan Ergün Camii yas evinde HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına, çok sayıda STK temsilcisi, parti üye ve gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Mehmet Emin Buran selamlama konuşması yaptı.

“İnsanların aradığı kurtuluş HÜDA PAR’dır”

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR GİK üyesi Vedat Turgut, Ramazan ayının bir fırsat olduğunu söyledi. Turgut konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şöyle buyurmuştur: ‘Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu günahlardan bağışlanmadır.’ Yine Peygamberimiz bir hadislerinde Ramazan ayı ile ilgili olarak, ‘Kim inanarak ve manasını bilerek oruç tutarsa annesinden doğduğu gibi günahları bağışlanır.’ demiştir. Dünyada bazı fırsatlar vardır. Hacca gidenler, Arafat’ta duranlar ve dua edenler. Ya da annesi ve babası yanında ihtiyarlayıp ta onlara bakanlara cennet vardır. Aynı şekilde Ramazan ayı da fırsat ayıdır. Bu ayın sonunda günahlardan bağışlanma vardır. Bizler merhabalarla Ramazan ayına başladık. Bugünlerde elveda elveda ya şehri Ramazan diyoruz. Peki, bu ayın fırsatı nedir? Bu ayda tefekkür edersek, tövbe edersek, pişman olursak, Kuran’ı öğrenirsek... Zira bu ay Kur’an-ı Kerim’in indiği aydır. Peki, nasıl fırsattır? Biz bu fırsatı ailemizle, komşularımızla, köylülerimizle paylaşmalıyız. Onların hayatları üzerinde durursak, çocuklarımız Kur’an’ı ve Hazreti Muhammed’in hayatını öğrenirse dünyamız ve ahiretimiz kurtulur.” dedi.

Parti programından da bahseden Turgut, mevcut sıkıntılardan kurtuluşun HÜDA PAR ile mümkün olabileceğini söyledi.

Turgut, “Malumunuz bizler Hür Dava Partisiyiz. İnsanların aklına parti geldiğinde herhalde bunlar siyasetten bahsedecekler, diyorlar. Ancak biz şunun için HÜDA PAR’ı kurduk: İnsanlarımıza gidelim, köylere, aşiretlere gidelim hak davayı, Allah’ın davasını ulaştıralım. İnsanlara diyelim ki dünya ve ahiret kurtuluşu Hazreti Muhammed’in yolunun sürdürülmesinde ve Kur’an’ı Kerim’dedir. Bunun için HÜDA PAR’ı kurduk. Elbette dünya için, siyaset için diyeceklerimiz vardır. Ekonomi, güvenlik, eğitim ve pek çok konuda insanlar perişandır. İnsanlar bir kurtuluş arıyorlar. İnanın o kurtuluş HÜDA PAR’ın programıdır. HÜDA PAR’ın programı Kur’an’ı Kerim’in hakikatinden çıkmıştır. Hak elbette galip gelecektir. Biz diyoruz ki HÜDA PAR’ın davası haktır, hakikattir ve insanlara hakkı söylüyor. İnanıyoruz ki kısa zamanda insanlar HÜDA PAR’ın programını anlayacaklardır. Milletimiz HÜDA PAR’ın amacını, gayesini anlayacaklardır. Yüzbinler, belki milyonlar HÜDA PAR için, hakikat için çalışacaklardır. Köy köy, şehir şehir çalışacaklar ve insanlarımızı bu dünyada kurtuluşa eriştireceklerdir. Daha da önemlisi Rabbimizin huzurunda başı dik ve yüzü ak bir şekilde hesap vereceklerdir.” ifadelerini kullandı.

“Sadece dünyaya, şahsi menfaatlere, partiye hizmet eden siyaset boştur"

İftar programında bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, şahsi menfaatlere dayalı siyasetin adaletsizliğe yol açtığını söyledi.

“Biz İslami bir toplumuz, dindar bir nesil yetiştirmek istiyoruz.” diyen Yılmaz konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Halkımızın İslam’a bağlanmasını istiyoruz. Toplumu ifsat edecek her türlü çalışmadan uzak tutmaya çalışıyoruz. Siyasetimiz dinimiz içindir. Üstad Bediüzzaman’ın da dediği üzere, menfaate dayalı siyaset canavarlıktır. Böyle bir siyasetten Allah’a sığınırız. Bizim siyasetimiz İslam’a, Kur'an’a hizmet etmiyorsa o siyaset boştur. Sadece dünyaya, şahsi menfaatlere, partiye hizmet edecekse o siyaset boştur. O siyasetin sonu adaletten sapmadır, adaletin dışına çıkmadır. Herkes şahsi menfaatler için, parti için siyaset yaptığı için toplumda büyük bir gelir gider adaletsizliği var, fakirlik oluşmuş durumda. Mevcut halimizde Türkiye’de 500 aile var ve bunlar Türkiye gelirinin yarısına sahip. Gelirin yarısı da 80 milyon insana düşmektedir. Bu büyük bir adaletsizliktir. İslam’ı ölçü alan bir parti olarak HÜDA PAR diyor ki herkesten gelirine göre vergi alınsın. Fakirden az, zenginden çok vergi alınsın. İslam’ın emri nedir bu konuda? İslam diyor malının 40’ta birini zekât olarak vereceksin. Şu an içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıtının çaresi var. Çaresi İslam’dır, Kur’an’dır, İslami yaşamdır.”

“Bugünün ekonomik sisteminde, bugünkü çalışma hayatında, devletin vergi sisteminde bütün vergi yükü fakir fukaranın sırtına bindirilmiştir.” diyen Yılmaz konuşmasının devamında şunları aktardı:

“Bir işçi gelirinin yarısını, bir memur kazanması gereken brüt maaşının yarısın devlete vergi olarak veriyor. Değişik kalemler altında devletin eline gittikten sonra net ele geçen brüt kazancının yarısıdır. Bugün bir asgari ücretli Türkiye şartlarında 365 günün 128 gününü devlete vergi olarak çalışıyor. Ama Türkiye’nin kaymağını yiyen 500 aile birkaç gününü ancak devlete vergi olarak verebiliyorlar. Bu adaletsizliğin ortadan kalkması İslami çözümle olur. Bugün biz İslami ekonomik modeli uygulasaydık karaborsa ve stokçuluk olmazdı. İslami ekonomik model olsaydı bu zamlar, fahiş fiyat artışları olmazdı. Çünkü İslam adalettir. Bizler de HÜDA PAR olarak İslam’ı referans alan bir partiyiz. Bütün çözümlerimizi İslam’dan getirmek zorundayız. Batı’nın köhnemiş kapitalist sisteminden çözüm bekleyemeyiz.” ifadelerini kullandı.

“Dua belayı döndürür”

Programda bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mustafa Durgun, duanın önemine binaen bir konuşma yaptı. Durgun konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Yüce Allah buyuruyor: ‘Eğer duanız olmasaydı ne kıymetiniz olurdu.’ Demek insan aczini, fakrını kabul ederse duaları kabul olur. Resulullah Efendimiz ‘Dua müminin silahıdır’ diye buyuruyor. Yine Resulullah Efendimiz ‘Bela geldiği zaman dua karış durur’ buyurmuştur. Hiçbir şey belayı geri döndürmez ama dua belayı geri döndürür. Onun için biz Halikimizi tanıyalım. Rabbi Rahim'imizi tanıyalım. En sıkıntılı anlarımızda O'na sarılalım. O işlerimizi düzeltirse kimse işlerimizi bozamaz. Yüce Allah ‘kullarım beni sana sordukları zaman de ki ben onlara yakınım. Beni çağıranın duasını kabul ederim.’ buyuruyor.”

Akşam ezanının okunmasıyla oruçlar açıldı. Cemaatle kılınan akşam namazından sonra HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz ve GİK üyesi Vedat Turgut gençlerle bir araya geldi. Gençlerin sorularını cevaplayan partililer HÜDA PAR’ın programı hakkında gençlere bilgi verdi.

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-