Numan Kurtulmuş evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti
​AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, çocukları PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturan evlat nöbetindeki ailelerle bir araya geldi.
Numan Kurtulmuş evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti 942 gündür devam ediyor.

HDP Diyarbakır il binası önünde kurulan çadırda aileleri ziyaret eden AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, sürdürülen evlat nöbetinin haklı bir mücadele olduğunu belirterek buradaki meselenin siyasi değil, insani bir mesele olduğunu söyledi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Buradaki her birisinin kalbindeki acının taze olduğu anne, baba ve akrabalarla beraber olduk. Maalesef emperyalist çevrelerin amaçlarına hizmet eden, kardeşi kardeşe düşman etmeyi bir vazife gibi gören terör örgütlerinin aracılığıyla dağa kaçırılan evlatlarımızın hazin hatıraları önünde aileleriyle dayanışma için buradayız." şeklinde konuştu.

"Buradaki mesele siyasi değil, bir insanlık meselesidir"

12-14 yaşında evlatların köyünden, ilçesinden, üniversitesinden kaçırılarak küçük yaşta hayallerinden, gözü yaşlı anne babalarından, akrabalarından ve sevdiklerinden kopartıldığını belirten Kurtulmuş, "Sonu ne olduğu belli olmayan, kime hizmet ettiği son derece açık olan bu emperyalist çetenin kucağına düşmüşler. Haklı olarak bu ailelerde burada, dünyanın gözü önünde 'evlatlarımızı geri verin' diyerek irtibatlı olduğunu düşündükleri insanlara sesleniyorlar." ifadelerini kullandı.

Bunların içerisinden bir kısmı ailelerine kavuştuğunu ve geri kalan evlatlarında bir şekilde dağdan kurtarılacağı yönünde ümit var olduğunu sözlerine ekleyen Kurtulmuş, buradaki mesele siyasi değil, bir insanlık meselesi olduğunu ve herkesin, her siyasi partiden farklı insanların bu insanlık dramına bir şekilde karşı çıkmaları, burada hayattan koparılan akıbetleri ne olduğu belli olmayan gençlerin sulh ve selamet içerisinde ailelerine kavuşmalarını sağlamak için seslerini yükseltmeleri gerektiği söyledi.

Kurtulmuş, "Burada 235 evladın ailesinden müteşekkil bir grup yoktur. Bu çadırın içerisinde 84 milyon milletimizin tamamı vardır. Onun için bunu bir insanlık görevi olarak telakki ediyoruz. Bizde sizinle beraberiz, içinizdeki acıyı ve yangını biliyoruz, bu sorunun çözülmesi için canla başla gayret sarf ediyoruz. Bir an evvel evlatlarımızın kurtarılıp normal hayatlarına dönmelerini arzu ediyoruz." dedi. 

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-