Gelincik Dağı'nda doğa sporu ve yürüyüşü yapıldı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, rafting başta olmak üzere peribacalarının keşfi ve doğa yürüyüşü gibi bir dizi etkinlikler düzenlendi.
Gelincik Dağı'nda doğa sporu ve yürüyüşü yapıldı

Haberin galerisi için tıklayın!

Türkiye'nin farklı illerinden gelen rafting takımlarının katılımıyla gerçekleşen etkinlikler kapsamında doğa tutkunlarıyla beraber Gelincik Dağı'ndaki peribacaları gezildi.

Doğa yürüyüşü, tırmanış ve rafting sporu yarışının yapıldığı etkinlikte konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Kapadokya'ya atıfta bulunarak burası "Diyardokya" dedi.

Programları kapsamında 3 ayrı etkinliğin yapılacağını belirten Karaloğlu, "Muğla'dan Hakkâri'ye Türkiye'nin farklı illerinden gelen rafting takımlarının profesyonel yarışlarının startını verdik. Şimdi Gelincik Dağı'ndayız, karşınızda peribacaları var. Burası belki Kapadokya değil, burası Diyardokya." ifadelerini kullandı.

Geçen sene Karacadağ'da "Lav Yolu" yürüyüşü ve bisiklet turu, Çermik'te doğa yürüyüşü ile cennetten çıktığına inanılan Lice Bıkleyn Mağarası'nda bu ve benzeri etkinlik yaptıklarını hatırlatan Karaloğlu, "Bizler 40 yıldır farklı tanıtılan, bölgenin özelliklerini örtenlere inat gölgelenen tüm güzelliklerimizi yeniden insanlıkla paylaşmak istiyoruz. Diyarbakır'da yaşayan vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu bugüne kadar Gelincik Dağı'nı görmedi, peribacalarını müşahede edemedi." şeklinde konuştu.

Karaloğlu, "Geçtiğimiz hafta Turizm ve Gastronomi Fuarı yaptık, çok verimli geçti. Artık insanlar Diyarbakır'ı merak ediyor, görmek istiyor. Ondan önce Almanya devletinin turizm seyahat acenteleri birliği başkanı heyetiyle beraber Diyarbakır'daydı. Sadece iç turizmle değil, artık dış turizmde de Mezopatamya'nın altın üçgeni olan Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin herkesin gündeminde. Bunun değerini bilmemiz lazım." diye belirtti.

Açıklamanın ardından rafting şampiyonasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kategori: Kültür & Sanat
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-