Dicle Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerden üniversite yönetimine tepki
Türkiye’de birçok üniversitenin final ve bütünleme gibi sınavları online yapmasını örnek gösteren öğrenciler, Dicle Üniversitesinin örgün sınavlarından dolayı mağdur olduklarını ifade ettiler.
Dicle Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerden üniversite yönetimine tepki

Haberin galerisi için tıklayın!

Memleketlerine gitmek için önceden otobüs ve uçak bileti alan Dicle Üniversitesi öğrencileri, üniversite yönetimi tarafından alınan karar sonucu ertelenen sınavlardan dolayı tepki gösterdi.

Öğrenciler, yüz yüze yapılacak sınavlar sebebiyle yüzlerce öğrenci evlerine gidemediklerini ve hava durumunun belirsizliğinden dolayı sınavların çevrim içi yapılmasını sosyal medya üzerinden talep ediyor.

Türkiye’de birçok üniversitenin, final ve bütünleme gibi sınavları online yapmasını örnek gösteren öğrenciler, üniversite yönetimince alınan sınav kararlarının yüz yüze olmasını üzüntüyle karşıladı.

Bünyesinde yüzlerce İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim Programı (İLİTAM) öğrencisini de arasında barındıran üniversitede öğrenciler, seslerini duyuramadıklarını ve yetkililerin yaşanılan mağduriyetlere kayıtsız kaldıklarını dile getirdiler.

Ülkenin birçok noktasından sınav için Diyarbakır’a gelecek olan İLİTAM öğrencileri yollardaki buzlanmadan ve olumsuz hava şartlarından dolayı kayıtlarını dondurma pahasına sınava gelemeyeceklerini sosyal medyadan ifade ettiler.

Sosyal medya aracılığıyla seslerini duyurmaya çalışan öğrenciler, #dicleünibütlerionlineistiyor etiketiyle kısa süre içerisinde ülke gündeminde seslerini yükselti.

Yaşanan mağduriyet nedeniyle üniversite yönetimi ve valilikten konuyla ilgili açıklama yapılması bekleniyor. (AMED HABER)

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-