Yıllardır sıkıntı yaşayan Keklikdere köyü hizmet bekliyor
Diyarbakır'ın 88 bin nüfuslu Silvan ilçesinin kırsal mahallelerinde yaşanan mağduriyetler vatandaşlara büyük sıkıntılar yaşatıyor.
Yıllardır sıkıntı yaşayan Keklikdere köyü hizmet bekliyor

Haberin galerisi için tıklayın!

Yaşadıkları köyün temel ihtiyacı olan sorunlar nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Keklikdere (Tewerz) köyü sakinleri, yıllardır bitmeyen sıkıntılarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Temel ihtiyaçları olan içme suyu, kanalizasyon, köprü, yol ve cami konularında sıkıntı çeken Keklidereliler sıkıntılarının giderilmesini istiyor.

Köyde yaşanan sıkıntıların her geçen gün daha da çoğaldığını ve bu nedenle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek temel ihtiyaçları olan mahallenin sorunlarının bir an önce çözülmesi talebinde bulundu.

“Yatalak hastalarımızı kucaklayarak arabanın olduğu yere kadar taşımak zorunda kalıyoruz”

Ercan Şanlı

Kışın yolların çamur olması nedeniyle köydeki yatalak hastalarını arabalara kadar taşıdıklarını ifade eden köy sakinlerinden Ercan Şanlı, “Benim kardeşimin evine giden yol maalesef çok sıkıntılıdır. Kışın çamurdan, yazın tozdan, topraktan geçilmiyor. Özellikle kışın yağmur yağdığı zaman yerler çamur oluyor ve araç belli bir yere kadar gelebiliyor. Çamur nedeniyle bizler yaya bile gittiğimizde çok sıkıntı çekiyoruz. Annem 70 yaşındadır ve o ihtiyar hali ile bu çamurlu yolda gidip gelirken büyük sıkıntılar çekiyor. Amcamın oğlunun iki tane engelli ve yatalak çocuğu vardır. Yol dar ve çamurlu, araçlar evlerin önüne gidemediği için hastalarını kucaklayarak arabanın olduğu yere kadar taşımak zorunda kalıyorlar. Yol sıkıntımız 10 yıldır devam ediyor ve kimse gelip yollarımızı yapmıyor. Biz köyümüzün içerisine parke taşı veya asfalt döşenmesini istiyoruz.” dedi.

“Yağmur yağdığı zaman kanalizasyon suyu evime kadar geliyor”

Kanalizasyon kokusundan dolayı evlerinde kalamadıklarını söyleyen Şanlı, “Benim evimin arkasında dört beş tane evin kanalizasyon suyu ve ahırdaki hayvanların pisliği geçiyor. Altyapı olmadığı için kanalizasyon suyu evimin arkasında açık bir şekilde geçiyor. Özelikle yazın kokudan dolayı evde dahi duramıyoruz. Kışın ise yağmur yağdığı zaman kanalizasyon suyu evime kadar geliyor. Bu da hem hastalığa hem de kirliliğe neden oluyor. Ama altyapı olduğu zaman kanalizasyon suyu açıktan akmaz ve bizler de bu sıkıntıları yaşamayız. Yetkililerin sesimizi duymalarını ve yaşadığımız sıkıntıları bir an önce gidermelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yetkililerden sadece hakkımız olan temel ihtiyaçlarımızı gidermelerini istiyoruz”

Başka bir mahalle sakini Mehmet Orhan ise şunları söyledi:

“Bizim köydeki sıkıntılarımızın başında camimizin bakımsızlığı, içme suyu sıkıntısı, altyapımızın olmaması ve kanalizasyon sularının açıktan akması geliyor. Biz buradan yetkililerden ricada bulunuyoruz, bizlere yardım etsinler ve yaşadığımız bu sıkıntıları gidersinler. Köyümüzdeki camimizin eksiklikleri yapılsın, içme suyumuzun sıkıntıları giderilsin ve köyümüze kanalizasyon yapılarak bu sıkıntılar giderilsin. Biz keyfimiz için bir şey istemiyoruz, sadece hakkımız olan temel ihtiyaçlarımızın giderilmesini, bizlere hizmet edilmesini ve köyümüzde sıkıntısız bir şekilde yaşamak istiyoruz. Bizim köydeki sıkıntılarımız çoktur. Yaşadığımız sıkıntıları anlatmalıyız ki bir nebze de olsa belki sıkıntılarımız giderilir. Bu nedenle yetkililerden isteğimiz sesimize kulak vermelerini ve bir an önce sıkıntılarımızın giderilmesi için çalışmaların yapılmasını istiyoruz.” (AMED HABER)


HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-