Diyarbakır Valisi Karaloğlu: Diyarbakır pamuk üretiminde Türkiye'de 3'üncü sırada
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (GÜNTİAD) tarafından düzenlenen Türkiye'nin farklı illerinden tekstil ve hazır giyim sektöründeki yatırımcıların katıldığı Tekstil ve Yatırım Zirvesi'ne katıldı.
Diyarbakır Valisi Karaloğlu: Diyarbakır pamuk üretiminde Türkiye'de 3'üncü sırada


Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın son 5 yıldır yakalamış olduğu güven ve huzur ortamı ile artık gündeminin yatırım, istihdam ve ihracatın olduğunu belirtti.

Diyarbakır'ın genç nüfusu yoğun illerden olduğunun altını çizen Karaloğlu, "Bu genç nüfusa mutlaka iş, aş bulmamız lazım, istihdam yaratmamız lazım. İstihdamı en pratik, en kolay yaratan üç beş tane sektör var. En önemlilerinden bir tanesi hazır giyim sektörüdür. Hazır giyimde Organize Sanayi Bölgesini iki senede bir işler hale getirebiliyorsunuz. Farklı sektörlerde bunu yapamayabilirsiniz. Diyarbakır kendisi için tekstili ve hazır giyimi stratejik sektör olarak belirlemiş bir ildir." dedi.

"Diyarbakır pamuk üretiminde Türkiye de 3'üncü sırada"

Doğu ve Güneydoğu Bölgesinin tekstil ve hazır giyimde ilerleyen yıllarda daha fazla istihdam alanı oluşturacağına vurgu yapan Karaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

Diyarbakır pamuk üretiminde Türkiye de 3'üncü sırada. Devam eden sulama yatırımları bittiğinde açık ara birinci olacaktır. Bölgede yaşayan insanlarımız, doğan çocuklarımız kendi şehirlerinde iş, aş bulup doyacaklar. Diyarbakır'da, OSB'de ve Diyarbakır'ın diğer ilçelerinde yatırım yapan sanayicilerimizin de dikkat etmesi gereken konular var. Kaliteli iş, kaliteli işçi ile sağlanır. Bizim genç nüfus, en büyük avantajımız. Biz bu genç nüfusu çok iyi eğiteceğiz, çok iyi koşullar sağlayacağız.

“Çalışanların hak ve hukukları konusunda çok titiz davranmalıyız”

Genç nüfusun en büyük avantaj olduğunu bu nedenle genç nüfusun iyi eğitilmesi ve her koşulda çalışması gerektiğini söyleyen Vali Karaloğlu, "Devletin sağlamış olduğu asgari ücreti bile çalışanına vermekten imtina ederse Diyarbakır'daki sanayicilerimiz kendi ayağına sıkar. Eğer hala çalışanlarımızın kayıt içi kayıt dışı diye bir problemi varsa kendi ayağımıza sıkarız. Sektördeki işverenlere sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, birliklere ve üst kuruluşlara bölgede yeni yeni oluşan bu sektörde çalışanların hak ve hukukları konusunda çok titiz davranması gerekir. Bu durum, başta ben olmak üzere hepimizin vebalidir. Çalışan işçinin hakları konusunda eksiklik varsa kendimi sorumlu görüyorum. Bunu gidermek de benim görevimdir." ifadelerini kullandı.

"Diyarbakır'da sanayicimizin talebini her an karşılayacak altyapıyı tutmaya çalışıyoruz"

OSB'nin dördüncü bölgesinin dolduğunu, beşinci genişleme bölgesinin dosyasını hazırladıklarını ve bakanlığa sunacaklarının bilgisini veren Karaloğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"300 hektarlık bir alanda yeni kurmaya başladığımız Karacadağ Organize Sanayi Bölgemiz var. Alt yapı ihalelerini yapmak üzere dosyalar bakanlığa teslim edildi. 2022'de yer tahsisi yapmaya başlayacağız. Amacımız; sanayicimiz Diyarbakır'a geldiğinde mutlaka ona hazır bir yerimiz bulunsun. Sanayi büyürken düzenli büyüsün, tarım alanları heder olmasın. Herkes kafasına göre bulunduğu yerde bir şeyler yapmaya kalkmasın. Biz altyapısıyla düzenli organize bölgelerinde yer verelim diye bir gayretimiz var. Diyarbakır'da sanayicimizin talebini her an karşılayacak altyapıyı tutmaya çalışıyoruz. Bunu da başaracağız inşallah. Yeter ki sanayicimiz yatırım yapsın, Diyarbakır'da iş, aş, istihdam oluştursun. Biz sanayicimizin her daim emrinde olacağız." diye belirtti.

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalkıran da Diyarbakır'daki Tekstil İhtisas OSB'deki çalışmaları ve kentteki yatırımları aktardı.

İş adamlarının Vali Karaloğlu'na plaket takdimi ile sona erdi.

Kategori: Yerel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-