Eğitim Bir-Sen: Okul bazlı ödenek tahsisi uygulamasına geçilmelidir
​Eğitim-öğretimin verimli bir şekilde devam etmesi için gerekli hizmetleri yürütecek personel ihtiyacının karşılanmasının önemine dikkati çeken Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, ödeneklerin doğrudan okul yönetimlerine aktarılması gerektiğini söyledi.
Eğitim Bir-Sen: Okul bazlı ödenek tahsisi uygulamasına geçilmelidir

Okulların yardımcı personel ihtiyacının karşılanması ve okul bazlı ödenek tahsisinin hayata geçirilmesine yönelik taleplerini dile getiren Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde yapılan basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir okudu.

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir

Eğitim-öğretimin uygun şartlarda, hijyen tedbirlerinin tam alındığı, salgının yaygınlaşma riskinin bertaraf edildiği bir süreç içerisinde bulunulduğuna vurgu yapan Tekdemir, eğitim çalışanlarının ve yöneticilerinin asli işlerini dışında başka işleri de yapmak zorunda kalmadığı bir eğitim ortamı için personel ihtiyacı her zamankinden daha fazla olduğunu söyledi.

"Temizlik, güvenlik ve hijyen konusunda taviz verilmemeli"

Eğitimcilerin aşı ve PCR testi yaptırmaları konusundaki hassasiyet, temizlik başta olmak üzere yardımcı hizmetleri yürüten personelin istihdam edilmesinde de gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Tekdemir, "Okullarımızın salgın şartlarında açık tutulması kararlılığı, personel ihtiyacı karşılanarak güçlendirilmeli, temizlik, güvenlik ve hijyen konusunda taviz verilmemelidir." dedi.

Söz konusu personellerin istihdam durumuna da dikkati çeken Tekdemir, Okullarımızın yardımcı personel ihtiyacı kadrolu memur statüsünde personelle karşılanmadığından, vazgeçilemez nitelikteki hizmetler, okul-aile birlikleri tarafından veya Toplum Yararına Program kapsamındaki geçici istihdamla yürütülmeye çalışılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Tekdemir, "Ancak okulların açılmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen halen çok sayıdaki okulun yardımcı personel açığı giderilememiş, TYP kapsamında alınan personel de ihtiyacı karşılayamamıştır. Hatta TYP kapsamında alınan personelin geçmiş yıllarda alınan personelden daha az olması, ihtiyacın daha fazla olduğu bu salgın döneminde alınan tedbirleri boşa çıkaracak bir karara dönüşmüştür." dedi.

"Ödeneklerin doğrudan okul yönetimleri tarafından kullanılması sağlanmalı"

Okulların, kendi kullanımlarına sunulmuş herhangi bir ödenekleri olmadığından personel açığı sorunu kalıcı olarak çözülememekle beraber her eğitim-öğretim yılının başında sorunun tekrar ettiğinin altını çizen Tekdemir, "Bu sorunun kökten çözümü için okul bazlı ödenek tahsis edilmeli, personel dışı cari harcamaların yönetilmesi için ödeneklerin doğrudan okul yönetimleri tarafından kullanılması sağlanmalıdır." diye belirtti.

Gerekli ihtiyaçların karşılanmaması durumunda yetersiz ve eksik kamu hizmetinin istenmeyen sonuçlara yol açacağını kaydeden Tekdemir, "Unutulmamalıdır ki, yetersiz ve eksik personel, yetersiz ve eksik kamu hizmetine; yetersiz ve eksik kamu hizmeti ise olumsuz ve istenmeyen sonuçlara yol açmaktadır. Okul yöneticilerinin, eğitim çalışanlarının okulları açık tutmak için verdiği mücadele, bürokratik engellere, kırtasiyeciliğe, idare-i maslahata ve ödenek yoksunluklarına kurban edilmemelidir. Okulların yardımcı personel ihtiyacı bir an önce karşılanmalı; okul bazlı ödenek tahsisi bir an önce hayata geçirilmelidir." ifadelerini kullandı.

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-