WhatsApp'ın çöküşü rakiplerine yaradı: Milyonlarca yeni kullanıcı kazandılar
Telegram, WhatsApp kesintisi sırasında 70 milyondan fazla yeni kullanıcı kazandı.
WhatsApp'ın çöküşü rakiplerine yaradı: Milyonlarca yeni kullanıcı kazandılar


Anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, Pazartesi günü Facebook ve bünyesindeki WhatsApp ile Instagram'daki 6 saatlik küresel  kesintisi sırasında 70 milyondan fazla yeni kullanıcı kazandığını duyurdu.

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, "Telegram'ın günlük büyüme hızı, normları büyük ölçüde aştı ve bir günde diğer platformlardan 70 milyondan fazla kişiyi kazandık."  dedi.

"Dijital kabus" olarak nitelendirilen olaylar sırasında kendi sunucularında da yavaşlama olduğunu belirten Durov, yine de erişimin hiçbir zaman kesintiye uğramadığını ifade etti.

Telegram şu ana kadar bir milyar indirmeyi aştı ve bu yılın başlarında platformun aylık 500 milyondan fazla aktif kullanıcısı var.

Facebook'un sorunundan yararlanan sadece Telegram olmadı. WhatsApp ve Telegram'ın rakibi olan Signal , güvenli mesajlaşma için platforma milyonlarca yeni kullanıcının katıldığını duyurdu.

Turkcell'in sahibi olduğu BiP de kullanıcı sayısını ikiye katladı ve çöküş esnasında mesajlaşma sayısı da dört katına çıktı.

Telegram, Signal ve BİP, Facebook çöküntülerinden ilk kez milyonlarca yeni kullanıcı kazanmadı. Son zamanlarda WhatsApp gizlilik politikası tepki çekince her 3 platforma da milyonlarca yeni kullanıcı kaydoldu.

Kategori: Bilim & Teknoloji
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-