Kur'an kursları yeni eğitim öğretim yılı açılış programı düzenlendi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımlarıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılı Kur'an kursları açılışı gerçekleştirildi.
Kur'an kursları yeni eğitim öğretim yılı açılış programı düzenlendi


Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda kursa devam eden öğrenciler Kur'an-ı Kerim eğitiminin kendilerine kazandırdığı değerleri anlattı.

Programda seslendirilen "Bismillah" ilahisi, işitme engelli Kuran kursu öğrencileri tarafından da işaret diliyle icra edildi. 

Düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  4-6 yaş Kur’an kursları yanında, ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarıyla da her yaş ve seviyeye uygun Kur’an ve din eğitimi hizmeti verdiklerini ifade etti.

Hafta sonu örgün eğitime devam eden gençlere uygun sınıflar oluşturduklarını dile getiren Erbaş, yaygın din eğitimi hizmetleri bağlamında engelli vatandaşların da Kur’an kursu eğitimlerine katılabilmelerini sağladıklarını belirtti.

Erbaş, bu çağın çocuklarının bilgi ve duygu dünyalarını, dış ortamla etkileşimlerini iyi tahlil etmek, ona göre davranmak ve en uygun metodu takip etmek zorunda olduklarını ve Kur’an-ı Kerim’in insanlık için ne ifade ettiğinin anlatılması gerektiğini vurguladı.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ise "Ne mutlu Kur'an-ı Kerim öğrenenlere, ne mutlu Kur'an-ı Kerim öğretenlere, ne mutlu bu yolda yürüyenlere, destek olanlara" ifadelerini kullanarak 639 yılında Hazreti Ömer döneminde Anadolu'da ilk fethedilen şehrin Diyarbakır olduğunun altını çizdi.

Karaloğlu, "Kur'an Anadolu'da ilk burada tedris edildi. Burada medreselerde bilim insanları Kur'an-ı Kerim ve diğer ilimleri öğrendiler, öğrettiler ve Anadolu'yu aydınlattılar." dedi.

Karaloğlu, yeni eğitim öğretim yılının Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler ile velilere hayırlı olmasını diledi.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-