Yolun karşısına geçmek isteyen çocuk hayatını kaybetti
Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda 16 yaşındaki bir çocuk, refüjdeki kırık çitlerden karşıya geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.
Yolun karşısına geçmek isteyen çocuk hayatını kaybetti

Haberin galerisi için tıklayın!


Kaza, dün akşam saat 22.45 sıralarında merkez Kayapınar ilçesi Şanlıurfa yolu üzerinde meydana geldi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre 16 yaşındaki Efecan Gülben, refüjde örülen panel çitlerdeki kırık yerden karşıya geçmek istedi.

Gülben'e, karşıya geçmek istediği esnada hızla gelen 63 ACT 655 plakalı araç çarptı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan Gülben, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti.

Kaza sonrası hayatından endişe eden sürücü, aracını olay yerinde bırakarak başka bir araçla gidip polise teslim oldu.

Çevre esnafı ise benzer kazaların daha önce de yaşandığına dikkat çekerek önlemlerin daha fazla arttırılması gerektiğine dikkat çekti.

Kafe işletmecisi Mehmet Kahraman Turhan, üst geçidin kullanımının yetersiz olduğunu ifade ederek, bölgeye trafik ışıklarının ve yaya geçitlerinin konulması gerektiğini kaydetti.

"Ambulans 35 dakika geç geldi"

Kahraman, Hemen karşıda 3 okul var ve üstgeçitten gidemeyen yaşlılarımız var. İster istemez barikatlardan karşıya geçmek zorunda kalıyorlar. Diyarbakır sağlık kurumlarının olaylara daha hızlı müdahale etmesini bekliyoruz. Bu kazada ki tam 35 dakika ambulans bekledik. 2 dakikalık mesafede 10 tane hastane olmasına rağmen 35 dakikada ambulansın olay yerine gelmesi hiç makul bir davranış değil. Buna acil bir önlem ve çare bulunmasını istiyorum." diye konuştu.

"Buraya trafik ışıkları yapılmalı"

Dönerci Nizamettin Çelik de yaşlı ve engelli insanların üstgeçitten geçemediklerini vurgulayarak bölgede trafik ışıklarının yapılmasını istediklerini kaydetti.

Çelik, "Burada sürekli kazalar olup ölümler meydana geliyor. Yetkililer buna çözüm bulsunlar yoksa trafik kazaları böyle devam eder. Karayolları bariyerlerin açık olan yerleri kapatıyor. Bu bir çare değil.  Acilen buraya trafik ışıkları yapılmalıdır. Yaşlı ve engelli insanlar üstgeçitten gidemedikleri için panel çitlerin açık olduğu yerden karşıya geçmek zorunda kalıyorlar. Bundan dolayı trafik kazaları ve ölümler oluyor." ifadelerini kullandı.

Esnaf Recep Demircan ise refüjdeki panel çitlerin, karşıya daha rahat geçmek isteyen bazı kişiler tarafından kırıldığını ifade etti.

Demircan, "Karayollarının bunları kaynak yaparak kapatması çare değil. Buraya muhakkak trafik ışıklı bir kavşak yapmaları lazım. Çocuk, yaşlı ve herkes bu çitlerin arasından karşıya geçiyorlar." diye belirtti.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-