HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: DEDAŞ yaşattığı mağduriyetlere son vermeli!
Yaptığı esnaf ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, DEDAŞ’ın yaptığı zamlardan dolayı yaşattığı mağduriyetlere son vermesi çağrısında bulundu.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: DEDAŞ yaşattığı mağduriyetlere son vermeli!

Haberin galerisi için tıklayın!

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, merkez Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesindeki esnafı ziyaret ederek, yaşadıkları mağduriyetleri ve talepleri birinci ağızdan dinledi.

Zamlardan dolayı iş yapamadıklarını ve işlerinin durma noktasına geldiğini belirten Hatboyu esnafı, ekonominin düzelmesi ve sıkıntılarının giderilmesi için HÜDA PAR aracılığı ile seslerini duyurmak istediklerini ifade ettiler.

İl Başkanı Dinç de, ziyaretlerde esnafın ekonomik sıkıntılar yaşadığını kaydederek, esnafa yönelik bu tür ziyaretlerin olacağını ve vatandaşın sesi olmaya devam edeceğini söyledi.

Elektrik zamlarından dolayı vatandaşların büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiren Dinç, DEDAŞ’ın biran önce sebebiyet verdiği elektrik sıkıntılarına son vererek, vatandaşa rahat bir nefes aldırması gerektiğini ifade etti.

“DEDAŞ, yaptığı zamları geri çekerek yaşattığı mağduriyetlere biran önce son vermelidir”

Dinç, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Esnafımızı ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinlemek için ziyaret ettik. Görüştüğümüz her esnafın sıkıntılar yaşadığına şahit olduk. Esnafı bezdiren sıkıntıların başında maalesef elektrik faturalarına yapılan zamlar geliyor. Esnaf yüksek gelen elektrik faturalarını bize göstererek DEDAŞ’a karşı olan tepkilerini dile getirdiler. DEDAŞ, biran önce zamları geri çekerek yaşattığı mağduriyetlere bir son versin. Esnaf kiralarının iki üç kat fazlasına elektrik faturası ödüyor. Esnaf yüksek kira mı ödesin ya da yüksek fatura mı ödesin? Esnafın sağlıklı bir şekilde işlerini yapmaları ve evlerine helal yemek götürmeleri için, yetkililer ve mülki amirleri elini taşın altına koymalı ve ülke sorunu haline gelen elektrik sıkıntısına bir çözüm bulmalıdırlar.”

“Her zaman Diyarbakırlı hemşerilerimizin yanında olacağız”

Ziyaretlerinin devam edeceğini, her zaman esnaf ve vatandaş ile beraber olacağını sözlerine ekleyen Dinç, “Esnafımızın ekonomik sıkıntıları yetmezmiş gibi bir de belediyenin hizmet etmemesi, yolların bozuk olması, kanalizasyon sorunları gibi başı çeken sıkıntılar gerçekten esnaf ve vatandaşımızı ciddi bir şekilde rahatsız etmektedir. Belediyenin biran önce bu yolların temizliği, bakım ve onarımlarının yapması ve vatandaşa hizmet etmesi gerekir. Bizler her zaman Diyarbakırlı hemşerilerimizin yanında olacak, sıkıntılarını kendi sıkıntımız, sevinçlerini de kendi sevincimiz olarak bileceğiz.” dedi.

Ziyarette Dinç’e, HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Orhan Zeren, İl Başkan Yardımcısı Ali Yıldız, İl ve ilçe yönetiminde bulunan heyet eşlik etti.

Haberin videosunu izlemek için tıklayın

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-