Diyarbakır'da ders saat süresi 30 dakikaya düşürüldü
​Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanlığı ile ilgili kurumlarla yapılan görüşmeler neticesinde 40 dakikalık ders saati süresinin 30 dakikaya düşürülmesi kararı alındı.
Diyarbakır'da ders saat süresi 30 dakikaya düşürüldü

2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrencilerin salgından etkilenme oranını minimuma indirme amacıyla, sınıflarda en çok öğrenci yoğunluğunun gözlemlendiği Diyarbakır için ders saat süresinde kısıtlamaya gidildi.

2018 yılında Diyarbakır'daki bazı okullara riskli yapı tespiti konulmasından sonra yıkım kararlarının uygulanması, mevcut okullarda öğrenci yoğunluğuna neden oldu.

Özellikle öğrenci yoğunluğunun gözlemlendiği ilk ve ortaokulların bazı sınıflarında mevcudun 50, 60 ve üzeri sayıya ulaşması ile bazı mahallelerdeki okulların taşımalı sisteme geçilmesi velilerin tepkilerine neden oldu.

Her bir sınıfta öğrenci mevcudunun 50-60'lara ulaşması salgın açısından aileleri tedirgin ederken eğitim kalitesini olumsuz etkiliyordu.

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yapılan görüşmeler sonucu yarından itibaren yık-yap ve güçlendirme kapsamında ikili eğitim yapılan okulların tamamında ders saati süresi 40'dan 30'a düşürülürken teneffüsler 10, öğle arası dinlenme süresi de 40 dakika olarak belirlendi.

30 dakika ders uygulamasının ikili eğitim yapılan tüm ilk, orta ve liseleri kapsaması bekleniyor.

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-