Çermikli tespihçiden dolar bozdurana tespih hediye (ÖZEL HABER)
Diyarbakır’da tespih imalatı yapan İbrahim Koca, en az 200 dolar bozdurup dekontunu getirene ücretsiz kehribar tespih hediye ediyor.
Çermikli tespihçiden dolar bozdurana tespih hediye (ÖZEL HABER)

ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırımları ve dövizdeki yükselişe tepkiler gelmeye devam ediyor. Diyarbakır’ın Çermik ilçesinin Şeyhandede köyünde kendi imkanlarıyla tespih üreten İbrahim Koca, en az 200 dolar bozdurup dekontunu getirene ücretsiz kehribar tespih hediye ediyor.


Türkiye’nin tüm illerine ve yurt dışına tespih satışı yapan Koca, sosyal medya hesabından başlattığı kampanyayı işyerine astığı ‘Minimum 200 dolar bozdurup TL’ye çevirip, fişini bana getirene bir tespih hediye’ yazılı tabelayı paylaşarak duyurdu. Kampanyası karşılık bulan Koca, bozdurduğu doların dekontunu kendisine ulaştırana tespih hediye veriyor.


Yapmış olduğu kampanyanın rağbet gördüğünü ifade eden Koca, ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırımları ve dövizdeki yükselişe karşı tepkisiz kalamayacağını düşünerek kampanyayı başlattığını söyledi.


Başka esnafı da kampanya yapmaya davet eden Koca, “Ben ülkemin ciddi bir ekonomik saldırıya maruz kaldığına kendimce göz yumamam diye düşünüyordum ve böyle bir kampanya yapmaya karar verdim. Gerek çevremde, gerekse de sosyal medyada bir nebzede olsa faydası olacağını düşündüğüm için böyle bir kampanya düzenledim. Bu kampanyayı en çok sosyal medya üzerinden satış yaptığım müşteri kitlesi ile çevremdeki müşteri ve esnaf kitlesini etkilemek için yaptım.” dedi.


ABD’nin tarih boyunca Türkiye’ye düşmanlık yaptığını dile getiren Koca, “ABD’nin ülkemize yaptığı ekonomik savaşı gayet normal görüyorum. Çünkü bir düşmanın sana karşı yaptığı her yaptırım normaldir. ABD neticede sana her ne kadar dost gibi görünse de düşmandır. Tarihten bu yana hiç bir Yahudi uşağı devlet Müslümana dost olmamıştır, olmazda. 15 Temmuz’da darbe ile bunu halkın iradesi sayesinde başaramadılar. Bu seferde ekonomik olarak sahneye çıktılar ve daha kim bilir ne oyunlarla karşımıza çıkacaklar. Burada üzerinde yaşadığımız topraklara sahip çıkmak 7’den 77’ye her vatandaşın görevidir ve bende üzerime düseni yaptım. Benim üretimim tespihtir, ben tespihle kampanya yaptım. Vatanini seven her esnaf sattığı ürünlerden kampanya yapabilir. Ayrıca esnaf ABD ve İsrail malini boykot ederse ve böyle mini kampanyalarla onları ciddi zararlara uğratabilir.” İfadelerini kullandı. (Amed Haber)

Kategori: Ekonomi
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-