Aşı farkındalığı için pedal çevirdiler
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Diyarbakır'da Covid-19 aşısının yapılması noktasında farkındalık çalışması kapsamında 15 Temmuz Şehitler Parkından Ofis Sanat Sokağı'na kadar bisiklet turu düzenledi.
Aşı farkındalığı için pedal çevirdiler


Toplumsal farkındalık noktasında birçok etkinliğe imza atan Yeşil Yıldız Derneği Pedaldaşlar Bisiklet ve Spor Kulübü ile Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ortaklaşa bisiklet turu düzenledi.

Yeşil Yıldız Dernek Başkanı Yahya Öger, "Covid 19 salgın hastalığına karşılık maalesef Diyarbakır'da aşı konusunda istenilen başarıyı elde edemiyoruz. Aşı ile ilgili kulaktan dolma bilgilerle halkımız aşıya mesafeli davranıyor. Her geçen gün birçok yurttaşımız bu hastalıktan dolayı vefat ediyor. Ölüm vakalarının Diyarbakır'da çoğalması, günde ortalama 15-20 ölüm haberleri bizleri derinden endişelendiriyor. Diyarbakır'da okullar açılmadan ve kış ayı gelmeden toplumsal bağışıklık için istenilen kategoriye ulaşmalı. Bu etkinlik sonrası umarız ki toplumsal duyarlılığı artırmada katkımız olur. Kendiniz ve sevdikleriniz için lütfen aşı ol çağrısını tekrarlıyoruz." şeklinde konuştu.

Yahya Öger farkındalık çalışmasına destek verdiği için Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikçi'ye, Pedaldaşlar Bisiklet ve Doğa kulübü üyelerine teşekkür etti. 

Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-