HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar'dan tesettüre yapılan hakarete tepki
HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar, İzmir'de bir grup kadının Taliban’ı bahane ederek İslam’ın emri ve şiarı olan tesettüre saldırısını şiddetle kınadı.
HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar'dan tesettüre yapılan hakarete tepki

HÜDA PAR Kadın Kolları  Başkanı Sema Yarar, yaptığı yazılı açıklamayla İzmir'de HDP'li kadınların çarşafa yaptığı hakarete tepki gösterdi.

"İzmir’de kendini bilmez bir güruh, Taliban’ı bahane ederek İslam’ın emri ve şiarı olan tesettüre saldırmıştır." diyen Yarar, bu saldırının yüce İslam dininin örtünme emrine yapılan bir saldırı olduğunu vurguladı.

Yarar, "Yunanın, İngiliz’in, Fransız’ın ülkeyi işgal ederken zorla çıkarmak isteyip de çıkaramadığı çarşafı, bu hadsiz güruh bütün Türkiye’nin gözlerinin içine baka baka sokak ortasına atmıştır." dedi.

"Kamuoyu vicdanını derinden yaralayan bu olayı şiddetle kınıyoruz"

Türkiye'nin işgalden kurtarılmasında en büyük emeği sarf eden kadınların çarşaflı olduğunu hatırlatan Yarar, "Bu hadsizliği yapan kadınlar ile onların arkasındaki siyasi partilerin Afganistan kadınları gibi bir dertleri yoktur. Aslında kadın hakları diye de bir dertleri yoktur. İslam’a olan kin ve nefretlerini kusan bu çevreler, bu günlere çarşaflı nineleri sayesinde geldiklerini unutmuşlardır. Kamuoyu vicdanını derinden yaralayan bu olayı şiddetle kınıyoruz.  Toplumun neredeyse tamamının inanç, kültür ve değerlerini tahkir ederek halkın arasına kin ve düşmanlık tohumları ekme amacıyla dini değerlerimize yapılan bu çirkin saldırının failleri hakkında gerekli yasal işlemler ivedi bir şekilde yapılmalı ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdırlar." ifadelerini kullandı. (AMED HABER)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-