Diyarbakır’da okul kaydı için bin TL kayıt parası talebi
İlköğretim okullarında öğrencilerin kayıt işlemlerine başlandı. Kayıt işlemleri ile birlikte uzun zamandır yüz yüze gelmediğimiz yüksek miktardaki kayıt parası talepleri de başladığı iddia edildi.
Diyarbakır’da okul kaydı için bin TL kayıt parası talebi

İlköğretim okullarında öğrencilerin kayıt işlemlerine başlandı. Kayıt işlemleri ile birlikte uzun zamandır yüz yüze gelmediğimiz yüksek miktardaki kayıt parası talepleri de başladı. Diyarbakır’daki bir ilköğretim okulunda talep edilen bin TL kayıt parası büyük tepkilere neden oldu.

Pandemi nedeniyle bir yıl aradan sonra ilköğretim okullarında kayıt işlemlerine başlandı. Yüz yüze eğitim yapılacağı açıklaması üzerine başlayan kayıtlarla birlikte uzun süredir yüzleşmediğimiz yüksek miktardaki kayıt parası talepleri de başladı. Yüksek orandaki kayıt parası talebi okul yöneticileri ile velileri karşı karşıya getirdi.

Bazı okullarda düşük miktarda kayıt parası talep edilirken, yeni yerleşim alanı olan Kayapınar bölgesindeki bir okulda talep edilen Bin TL kayıt parası velileri çileden çıkardı. Çocuğunun kaydı için Bin TL talep edilen bir veli, sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getirdi. Tepkilerin yoğunlaşması üzerine aranan veliye, çocuğunun kaydını ücretsiz yaptırabileceği bildirildi. Buna da tepki gösteren isminin açıklanmasını istemeyen Veli, “Böyle şey mi olur. Bizim amacımız eşit şartlarda herkesin çocuğunun kaydının yapılmasıdır. Sesini çıkaramayan, tepki gösteremeyen veli bu parayı yatırmak zorunda mıdır? Benim tepkim uygulanan yöntemedir. Zaten insanlar perişan, iki yıldır doğru dürüst bir kazanç yok, bin TL kayıt parası talep etmek büyük zulümdür” diyerek tepkisini dile getirdi.

Tigris Haber olarak Valiliği ve Milli eğitim Müdürlüğünü uyarıyoruz; Bu yönde şikâyetler gelmeye başladı. Sınıfa, okula boya, tamirat adı altında küçük ya da büyük miktarlar talep ediliyor. Bunları an an takip edip kamuoyunun dikkatine sunacağız. Bizim sizleri uyardığımız gibi siz de okulları uyarın. (TİGRİS HABER)

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-