Diyarbakır'da çiftçilere tarımsal üretim makinesi dağıtıldı
​Diyarbakır'da badem tarımı alanında faaliyet yürüten çiftçilerin işlerini kolaylaştıracak aralarında badem soyma, ağaç silkeleme ve kırma makinalarının yer aldığı tarımsal üretim makinaların dağıtımı gerçekleştirildi.
Diyarbakır'da çiftçilere tarımsal üretim makinesi dağıtıldı

2021 yılını sert kabuklu meyveler yılı ilan edilmesi münasebetiyle bu yıl gerçekleştirilen ceviz, badem ve fıstık fidan dağıtımından sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından badem tarımı alanında faaliyet yürüten çiftçilere tarımsal üretim makinaları dağıtıldı.

Tarımsal üretim makinalarının dağıtımı, merkez Bağlar ilçesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen törenle gerçekleşti.

Törende tarımsal faaliyetler ve bu alanda yapılan desteklemelere ilişkin konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münir Karaloğlu, tek amaçlarının kırsalda yaşayan çiftçilerin işini kolaylaştırmak ve gelirlerini arttırmak olduğunu söyledi.

"Amacımız, tarımla uğraşan vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak"

Karaloğlu, "2021 yılını sert kabuklu meyveler yılı ilan etmemiz dolayısıyla ceviz, badem ve fıstık fidan dağıtımı yaptık. Bölgenin en önemli tarımsal faaliyetlerinden birisi olan kabuklu meyveler için de hasat döneminde badem tarımıyla uğraşan vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştıracak hem badem soyma hem badem ağaç silkeleme hem de kırma makinesinde oluşan makine dağıtımı yapacağız." şeklinde konuştu.

Dağıtımı yapılacak makinaların adet ve nitelikleri hakkında bilgi aktaran Karaloğlu, "Çiftçilerimizin işlerini kolay kılmak noktasında dağıtacağımız malzemelerde 100 adet süt sığma, bölgemizde bağcılığıyla meşhur olan Eğil, Çüngüş ve Çermik ilçelerimizdeki vatandaşlarımıza, üzümden pekmez ve pestil ürünü yaparken çizmeleriyle çiğnemek zorunda kalmamaları için 20 adet üzüm pres makinası vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"Bu ve benzeri faaliyetler önümüzdeki dönemde devam edeceğiz"

Son zamanlarda yaşanan doğal afetlere de değinen Karaloğlu, "Felaketlerin yaşandığı bir dönemde yaşıyoruz. Bir taraftan yangın ve sel diğer yandan kuraklık felaketi. Diyarbakır yaylalarında ve meralarında hayvanlarımız içme sularına ulaşamadığı için ve hayvanların meradan erken dönmesi riskine karşılık Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım ve Orman Bakanlığımızla ortak proje yaptık. Kırsal bölgelerde 10-15 tonluk plastik su depoları oluşturup tankerlerle su taşıdık." dedi.

Amaçlarının kırsalda yaşayan vatandaşların işini kolaylaştırmak ve gelirlerini arttırmak olduğunu dile getiren Karaloğlu, "Bu ve benzeri faaliyetler önümüzdeki dönemde devam edeceğiz. Yeter ki çiftçimiz toprağından kopmasın ve hayvancılığından vazgeçmesin. Devletimiz ve büyükşehir belediyesi olarak elimizdeki imkanlarla her zaman çiftçimizin yanında olduk ve yanlarında olmaya devam edeceğiz." diye belirtti.

Çiftçilere de seslenen Karaloğlu, "Sevgili çiftçilerimiz; emek sizden, destek bizden, bereket Allah'tan olsun temennisiyle dağıtımı yapacağımız malzemelerin Diyarbakır'ımıza, çiftçimize ve tarım sektörlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Kategori: Ekonomi
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-