HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Sağlam’dan, Fidancı ailesine taziye ziyareti
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, 1992'de PKK'lilerce katledilen Şehid Salim Fidancı'nın vefat eden annesi Zeynep Fidancı’nın taziyesine katıldı, ardından Susa şehidliğini ziyaret etti.
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Sağlam’dan, Fidancı ailesine taziye ziyareti


HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Sağlam ve beraberindeki heyet, Gaziantep'te bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat eden merhume Zeynep Fidancı için Silvan’ın Kale Mahallesi'nde bulunan Nakçi Taziye evine gelerek Fidancı ailesine taziyelerini iletti.

Sağlam, merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabr-ı cemil niyazında bulundu.

Sağlam ve heyeti, taziye ziyaretinin ardından ilçeye bağlı Susa (Yolaç) köyünde metfun bulunan Susa Camii şehidlerinin kabristanını ziyaret etti. Burada şehidlerin ruhuna Fatiha okuyan Sağlam, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Şehid Salim Fidancı kimdir?

Salim Fidancı, Diyarbakır'ın Silvan (Farqin) ilçesine bağlı Susa (Yolaç) köyünde, 1966 yılında dünyaya geldi. Genç yaşta İslami davayla tanışan Salim Fidancı, güzel ahlakı ve İslam uğruna verdiği mücadeleyle tanındı. Babası ticaretle uğraştığı için ailesinin yükünü omuzlayan Fidancı, köyünde yaptığı İslami çalışmalarla biliniyor ve seviliyordu.

1992'nin Ramazan ayında Silvan'daki Selehaddin-i Eyyubi Camii'nde mukabele okuyup, hatmini teslim eden Salim Fidancı, evine giderken, evinin önünde haince pusu kuran PKK'lilerin saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede 2 Nisan 1992 tarihinde, arife günü, 26 yaşında ruhunu Rabbine teslim etti.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-