HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Makamlarımızı Allah'a kurban edelim
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Hazreti İbrahim'in, Rabbinin rızasını kazanmak için çok sevdiği oğlu İsmail'i kurban adadığı gibi bugünün siyasilerinin de mevki ve makamlarını Allah'a kurban etmesi gerektiğini vurguladı.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Makamlarımızı Allah'a kurban edelim


HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, İslam ümmetinin yaşadığı baskı ve zulümlerin gölgesinde buruk bir sevinçle bayrama girildiğini, buna rağmen bayrama ulaştıkları için Allah'a hamd ettiklerini belirtti.

Peygamber ve sahabeleri bağrında taşıyan, İslam dünyasında 5'inci Haremi Şerif'in bulunduğu Diyarbakır halkının bayramını kutladığını belirten Dinç "Coronavirus, depremler, siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya saldırıları, emperyalist liderlerin İslami değerlerimize sözlü ve fiili saldırıları ve özellikle Mısır zindanlarına hapsedilen Müslümanlar ile birlikte bunların bir kısmının idam edilmesi gibi yaşadığımız birçok hüzün ile birlikte Kurban Bayramı'na ulaşmış bulunuyoruz. Tüm bu durumlar bizim için üzüntü verici olsa da bayrama ulaştığımız için seviniyoruz." dedi.

"Herkes Hazreti İbrahim gibi sevdiği şeyleri Hakk'a kurban etmeli"

Dinç "Kurban Bayramı demek Hazreti İbrahim demektir. Hazreti İbrahim, Rabbinin rızasını kazanmak; hak, hukuk ve adaletin hâkimiyeti için oğlu İsmail aleyhisselamı kurban etti. O, Rabbine karşı bu sadakati gösterdiği için Rabbi ona sevdiğini tekrardan bağışladı. Aynı şekilde bugün siyaset yapan, siyaset kurumlarında bulunanlar veya mülki amirler belki en sevdiği koltuklarını ya da dünya hırslarını hak, hukuk ve adalet için kurban etselerdi hepimiz mutlu olacaktık. Rabbimiz bu güzellikleri hepimize ikram edecekti. Herkesi Hazreti İbrahim gibi sevdiği şeyleri Hakk'a kurban etmeye davet ediyorum. Rabbim bizlere de bu şuuru nasip etsin." ifadelerini kullandı.

"Sevinçlerimizi ve kurban etlerimizi ihtiyaç sahipleriyle paylaşalım"

Salgından dolayı sessizce geçirdiğimiz 3 bayramın ardından kısıtlamasız bir bayrama kavuşulduğunu dile getiren Dinç "Bu bayramdan önceki 3 bayramda akraba ziyaretleri yapamadık. Eş, dost, komşu, uzak ya da yakın akrabalarımızın evine gidemedik. Elhamdülillah bu bayramda ziyaretlerimizi gerçekleştirebileceğiz. Büyüklerimizin tecrübelerinden faydalanabileceğiz ve küçüklerimizi de görüp hepsinin bayramını tebrik edebileceğiz. Bu imkânı bize veren Allah'a hamd olsun. Rabbim bu salgından bizleri tez zamanda kurtarır ve sağlığa kavuşturur." şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanların yakınlaşmalara vesile olduğuna dikkati çeken Dinç, "Hem sevinçlerimizi hem de kurban etlerimizi ihtiyaç sahipleriyle paylaşıp onların sevinçlerine ortak olalım. Bu vesileyle tekrardan bayramımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Kurban Bayramının birlik ve beraberlik ile birlikte ümmetin şuurlanmasına vesile olmasını Allah'tan diliyor ve tüm halkımın bayramını tebrik ediyorum." dedi.

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-