Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Kurban Bayramı mesajı
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Kurban Bayramı münasebetiyle verilen mesajda, Kurban Bayramı'nın Peygamber Efendimiz'in cahiliye adet ve eğlencelerine karşı ümmetine müjdelediği sevinç ve neşe kaynağı 2 bayramdan biri olduğuna dikkat çekildi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Kurban Bayramı mesajı


Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, "Kurban" ile zatına yakınlığı lütfeden yüce Allah'a hamd ederek başladığı mesajında, kurban şiarının teslimiyet sembolleri olan Hazreti İbrahim, Hazreti İsmail ve onların yolunun mūbelliği olan Hz. Muhammed Mustafa'ya (sallahu aleyhi vesellem), pak Ehli Beytine ve Ashabına salat ve selam göndererek, "Cahiliye döneminin tüm kalıntı ve tortularını silip süpürerek ümmeti pak eden kutlu Nebi'nin cahiliye adet ve eğlencelerine karşı ümmetine müjdelediği sevinç ve neşe kaynağı iki bayramdan biri olan Kurban Bayramı'nı idrak ediyoruz." dedi.

Bayramların, Allah'ın kullarına birer ikramı, lütfu ve keremi olduğunu dile getiren Akgönül, " Bayramlar, sevinç, paylaşım ve yardımlaşmanın sembol ve şiarlarıdır. Bayramlar; fıtratın muhtaç olduğu eğlenme ve coşkunun helal dairesi içinde yaşanmasıdır. Bayramlar, dost, akraba ve komşuların ziyareti ile sıla-i rahmin icrası ve İslam kardeşliğinin inşasıdır. Bayramlar; tüm acı ve hüzünlere rağmen küfre karşı var oluşun ve dik duruşun nişanesidir." ifadelerini kullandı.

"Hac, Hazreti İbrahim ve ehlinin örnekliğinde kutlu bir hicreti, Kurban; fakir, mazlum ve mahrumların umududur"

İbrahimi bir miras olan hac ve kurbanı içinde barındıran Kurban Bayramı'nın  Allah'a yakınlığın güzel bir vesilesi olduğunu belirten Akgönül şunları söyledi:

Hac; Beytullah'ı putçu düşüncelerle doldurmak isteyenlere karşı diriliş ve direnişin şaşmaz İstikametidir. Hac, Hazreti İbrahim ve ehlinin örnekliğinde kutlu bir hicrettir. Hac; tüm dünyalıklardan, nefsani ve şeytani düşüncelerden sıyrılarak yalnızca Allah'a ilticanın adıdır. Hac; Hacer gibi İsmaillere ve kendilerine ab-ı hayat olacak bir su arayışıdır. Hac; kutsal mekanlarda tevhidi azık edinme arayışıdır.

Kurbanın, Allah'a teslimiyetin ve şeytana başkaldırının sembolü olduğunun altını çizen Akgönül, "Kurban; mü'minin Rabbinden uzaklaşmasına sebep olarak gördüğü tüm engelleri samimiyetle kaldırma eylemidir. Kurban; fakir, mazlum ve mahrumların umudu, bekleyişi ve ilahi ikramıdır. Kurban; yeryüzüne merhamet dağıtarak, semadan nasip aramaktır."

Son olarak tüm Müslümanların bayramını tebrik eden Akgönül "Bu duygu ve düşüncelerle İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik eder, başta Kudüs ve Mescid-i Aksa olmak üzere İslam ümmetinin kurtuluşuna, küfre karşı tüm Müslümanların vahdetine vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz. Ayrıca Yüce Mevla'dan Kurban Bayramı'nın, hac adaylarının özlemle beklediği Beytullah'a kavuşmasına, insanlığın malum salgından kurtuluşuna ve hidayetine vesile olmasını dileriz." dedi.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-