HÜDA PAR'ın girişimiyle husumetli aileler barıştırıldı
​Diyarbakır’ın Silvan ve Hani ilçelerinde bulunan 2 aile arasında ki husumet, HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanlığının arabuluculuğuyla bir araya geldiler.
HÜDA PAR'ın girişimiyle husumetli aileler barıştırıldı

Diyarbakır Silvan İlçesine bağlı Çardak (Şıfket) Mahallesi ve Hani İlçesine bağlı Gürbüz mahallesin de yaşayan aileler arasında ki husumet, HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanlığının arabuluculuğuyla bir araya getirilerek barış sağlandı.

Silvan ilçe Başkanlığında Kur'an-ı Kerim tilavetiyle düzenlenen barış merasimine HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı ve Uzlaşı Komisyonu Başkanı Ali Doğan, HÜDA PAR Silvan İlçe Başkan’ı Adnan Balyen, husumetli ailelerin temsilcileri ve köylüler katıldı.

İl Başkan Yardımcısı ve Uzlaşı Komisyonu Başkanı Ali Doğan’ın öncülük ettiği barış töreninde bir araya gelen aileler, dualar, tekbirler ve salavatlar eşliğinde Kur'an'ı Kerim'in altından geçerek aralarında ki husumeti sonlandırdıklarına dair söz verdiler.

Yapılan konuşmalarda her iki ailenin barışı tercih etmelerinin çok önemli bir adım olduğu, bölgede ve ülke genelinde güzel bir örnek olma özelliği taşıdığı vurgusu yapılarak bir daha bu tür acı olayların yaşanmaması temennisinde bulunuldu.

“Allah barış için çabalayanların eksikliğini vermesin”

İl Başkan Yardımcısı ve Uzlaşı Komisyonu Başkanı Ali Doğan’ın yaptığı konuşmada, "Şahitler huzurunda arabulucuların yaptığı nasihatleri dinleyen taraflardan, bundan sonra kimsenin birbirine kin beslemeyecek şekilde bu meseleyi kapattıklarına dair söz alınmıştır. Bir kez daha ilan ediyoruz ki çok şükür her iki köy sakinleri arasındaki husumet hayırlı bir şekilde son bulmuştur. Rabbim böyle bir hayra vesile olanlardan ve barışmalarında katkısı olanlardan razı olsun. Allah barış için çabalayanların eksikliğini vermesin." ifadelerini kullandı.

İslam dininde kavga ve huzursuzluğun büyümeden sonlandırılmasının elzem olduğunu ifade eden Balyen, “Her iki köy sakinleri arasındaki huzursuzluk daha fazla büyümeden çok şükür barışla son buldu. Biz HÜDA PAR heyeti olarak gerek ilçemizde gerek bölgemizde gerek Türkiye genelinde elimizden ne gelirse öncülük etmeye çalışacağız. Bizlerde bu meselede Allah için aracı olduk. Bundan dolayı emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Allah bizim bu emeğimizi boşa çıkartmasın.” dedi.

Tören, arabulucu ve ailelerin ileri gelenlerinin yaptıkları teşekkür konuşmalarının ardından verilen yemek ile sona erdi. (AMED HABER)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-