Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır'a sadece açılış için değil istişare için de geldik
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bugün Diyarbakır'a sadece açılış için gelmedik. Diyarbakır'ı dinlemek, istişare etmek, kavlimizi yenilemek için geldik. Sizlerin görüşlerine, değerlendirmelerine büyük önem veriyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır'a sadece açılış için değil istişare için de geldik

Yapımı tamamlanan projelerini açılış töreni için Diyarbakır'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Diyarbakır Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

"İnsan hakları dernekleri acaba kaç kez Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret etti?" diye soran Erdoğan, onların öyle bir derdinin olmadığını söyledi.

Toplu açılış töreninde Diyarbakır'a kazandırdıklarını eserlerin sevincini yaşayacakların, kapsamlı bir muhasebeyi de paylaşacaklarını belirten Erdoğan, gençlerle bir araya geldikten sonra Diyarbakır programını bitireceklerini söyledi.

Erdoğan, "Burada öncelikle bir hususu açıklığa kavuşturmakta fayda görüyorum. Biz bugün Diyarbakır'a sadece açılış için gelmedik. Diyarbakır'ı dinlemek, istişare etmek, kavlimizi yenilemek için geldik. Sizlerin görüşlerine, değerlendirmelerine büyük önem veriyoruz. Sizlerin şahsında, bize büyük bir teveccüh gösteren tüm Diyarbakırlı vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Aynı şekilde kuruluşundan bugüne kadar Diyarbakır teşkilatlarımızda görev almış, hizmet etmiş tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum." dedi.

"Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamak için gece gündüz gayret gösteriyoruz"

Erdoğan, " Ne 40 yıllık siyasi hayatımızın herhangi bir safhasında, ne de 20 yıla varan AK Parti döneminde; teröre, şiddete, zorbalığa asla teslim olmadık.Milli iradeyi savunmak için gerektiğinde bedel ödedik, sıkıntı çektik ama zalimler karşısında hiçbir zaman başımızı eğmedik. Kefenimizi giyip çıktığımız bu yolda, Allah'a hamd olsun dimdik yürüyoruz. Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamak için gece gündüz gayret gösteriyoruz. Biz vesayet odaklarının gölgesinde değil, gece karanlığında seccadesini gözyaşlarıyla ıslatan fanilerin dualarıyla yürüyoruz. Biz sırtımızı şu bu örgüte değil, milletimizin takdirine yaslıyoruz. Biz gücümüzü silahtan, şiddetten değil yanımızda dağ gibi duran aziz milletimizden alıyoruz." diye konuştu.

Yurt dışı mahreçli planların devreye alındığını gördüklerini belirten Erdoüğan, son günlerde CHP'li siyasetçilerin hezeyanlarında çok ciddi artış yaşandığını ifade etti.

Erdoğan, "Nasıl 17/25 Aralık'ta FETÖ'nün sözcülüğünü yapmışlarsa şimdi de karanlık mecralardan medet ummaya başladılar. Organize suç örgütlerinden medet ummaya başladılar. Kulaklarına ne fısıldanırsa, ajans önlerine ne koyarsa onu söylemeyi siyaset zannediyorlar. Kimi taşeron basın yayın organlarını da yedeklerine alarak yalan ve çarpıtma üzerine kurulu bir psikolojik harekat yürütüyorlar. Taciz, tecavüz, hırsızlıkla yüzleşmek yerine kendi pisliklerini bize bulaştırmaya çalışıyorlar. Demokrasimizi güçlendirecek, insanlarımızın kardeşliğini perçinleyecek tek bir önerileri, sözleri yok. Sadece milletten ve milletin değerlerinden kopuk değiller, ülke ve bölgenin gerçeklerinden habersizler. Neymiş? Doğu masasıymış! Neredeydiniz? Biz bugüne kadar ne doğudan koptuk, ne güneydoğudan koptuk, devamlı buralarda olduk. Ülkemiz sınırları içinde ve dışında yürütülen mücadeleden habersizler. At gözlüklerinden sadece kendi sığ dünyalarını görüyorlar." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "20 yıllık siyasi partinin içinde kendini dışlanmış hisseden, kalbi kırılanlar olabilir. Bize düşen, bu kardeşlerimizle iletişim kurarak yeniden davamıza kazandırmaktır. Biz milletin bağrından doğmuş, 84 milyonun her rengini temsil eden siyasi hareketiyiz. Terörü ve şiddeti övmedikçe her türlü fikre, düşünceye herkese yer vardır. Önümüzdeki dönemde yeni üyeler, yeni yol arkadaşlarıyla saflarımızı sıklaştırırken muhabbet iklimini daha da güçlendirmek zorundayız. Samimiyetle çalışırsak, insanımıza doğruları ulaştırırsak istikametimiz ve istiklalimiz aydınlıktır." ifadelerini kullandı.

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-