HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Hayvan pazarı esnafının biriken sorunları giderilmeli!
Diyarbakır Canlı Hayvan Borsası esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, hayvan pazarındaki esnafın biriken sorunlarının derhal giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Hayvan pazarı esnafının biriken sorunları giderilmeli!

Haberin videosu için tıklayın! Haberin galerisi için tıklayın!

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesine bağlı Çarıklı Mahallesinde bulunan Canlı Hayvan Borsasında hayvan satıcılarını ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, hayvan satıcılarının yaşadıkları sorun ve sıkıntıları birinci ağızdan dinledi.

Daha önceden defalarca yetkiler ile görüştüklerini fakat yetkililerin kendileri ile ilgilenmediklerini ifade eden hayvan satıcıları, belediyenin kendileri için çalışma yapmadıklarını, sadece para almak için çalıştıklarını ifade ettiler.

“Hayvan Pazarı esnafının kaldığı yerler, lavabolar ve ibadet edecekleri yerlerde gerekli hijyenik koşullar oluşturulmalıdır”

Belediyenin hayvan satıcılarının temel ihtiyaçlarını karşılamadığını vurgulayan Dinç, “Kurban bayramının yaklaşması nedeniyle hayvan pazarındaki vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Ama ne yazık ki sorun ve sıkıntılarından dolayı vatandaşlarımız ciddi anlamda sıkıntı çekiyor. Hayvan Pazarında çok sayıda vatandaşımız olmasına rağmen lavabo gibi temel ihtiyaçlarını maalesef karşılayamıyorlar. Burada bulunan bu kadar vatandaşımızın Allah’a ibadet edebilecekleri düzgün bir yerleri dahi yoktur. Bu da yetkililerin esnafı önemsemediğini gösteriyor. Yetkililer ‘başlarının çaresine baksınlar’ diyerek esnafın mağdur olmalarına sebep oluyor. Buna duyarsız kalamazdık. Dolayısıyla çağrımızı tekrarlıyoruz, bu insanların kaldıkları yerler, lavabolar ve ibadet edecekleri yerler derhal temizlenmeli gerekli hijyenik koşullar oluşturulmalıdır.” dedi.

“Belediyenin düzensiz uygulaması vatandaşımıza ciddi sıkıntı yaşatıyor”

Hayvan pazarı satıcılarının yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi gerektiğini söyleyen Dinç, belediyenin Canlı Hayvan Borsasına giriş ücretleri için de yeni bir düzenleme getirmesi ve tüccarların sağlıklı bir ticaret yapması için adım atması gerektiğinin altını çizdi.

Dinç son olarak şunları söyledi:

“Buraya hayvanlarını satmaya gelen vatandaşlarımızdan belediye hayvan başı ücret alıyor ve vatandaşımız hayvanlarını satamadıkları zaman bir sonraki gün aynı hayvan için belediye tekrar ücret alıyor. Hayvan giriş-çıkışlarda alınan ücrete de düzenleme getirilmeli ve belirli bir standarda çekilmelidir. Belediyenin bu düzensiz uygulaması vatandaşımıza ciddi anlamda sıkıntı yaşatıyor. Bu nedenle yaşanan tüm sorunlar ertelenmeden çözüme kavuşturulmalıdır.”

“Hayvan pazarı için belediyenin temizlik arabası yoktur”

Belediyenin kendilerine dayattığı giriş ücretlerini “soygun” olarak niteleyen hayvan satıcıları da, Canlı Hayvan Borsasında 3 bine yakın insanın olduğunu ve belediyenin bu insanlar için hiçbir şey yapmadıklarını ifade ettiler.

Her gün aynı sorunlarla işbaşı yaptıklarını söyleyen hayvan satıcıları, sıkıntılarının giderilmesi için Diyarbakır Canlı Hayvan Borsası Müdürü Veysel Doğan’ın yanına gittiklerini ve müdürün de kendilerine belediyenin temizlik arabası olmadığı için etrafı her vakit temizleyemediklerini belirttiler.

“Canlı Hayvan Borsası Çarşamba günleri kapatılmasın”

Hayvan yemlerinin geçtiğimiz yıla oranla iki kat yükseldiğinden dolayı mağdur olduklarını ifade eden diğer bir esnaf da, hayvan yem fiyatlarının düşürülmesi ve bu fahiş fiyatın düzeltilmesi gerektiğini belirtiler.

Canlı Hayvan Borsasının Çarşamba günlerinin kapalı kalmasından şikâyetçi olan tüccarlar son olarak haftada iki gün yerine sadece Pazar günleri Canlı Hayvan Borsasının kapatılmasını istediler.

Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası ziyaretinde HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç’e, Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol, İl Başkan Yardımcıları Ali Yıldız, Mustafa Şenol ve ilçe yönetiminde bulunan heyet eşlik etti. (AMED HABER)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-