HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından esnaf ziyareti
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, ziyaret ettiği esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından esnaf ziyareti

Normalleşme süreciyle beraber yeniden işyerlerini açan esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, tam kapanma döneminden dolayı maddi sıkıntı çeken esnafın sorun ve sıkıntılarının her zaman gündeme getirileceği ifade edildi.

Farklı alanlarda ticari faaliyet yürüten esnafın talep ve beklentilerini dinleyen Dinç, yaptığı ziyaret sonrası halkın sorun ve sıkıntılarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Uygulanan tam kapanma sürecinde devlet tarafından esnaflara yönelik verilen destekleme paketlerinin yetersiz olduğunu belirten Dinç, esnaftan dinledikleri sorun ve sıkıntıları raporlaştırarak ilgili makamlara sunacaklarını belirtti.

Diyarbakır'daki lokanta, berber, kırtasiyeci esnafını ziyaret ettiklerini ifade eden Dinç, "Yaptığımız ziyaretlerin sonucunda tespit ettiğimiz temel sorunlardan öncelikle vatandaşlarımızın salgın sürecinde, devlet tarafından yeteri kadar yardım desteği alamadığıdır. Sonuçta çoğu esnaf kardeşimizin işyerleri kiracıdır, sigortalı olarak çalıştırdıkları personelleri vardır. Sigorta primlerinin yüksek oluşu ve bunların vergi stopajları esnafa büyük sıkıntılar oluşturdu." dedi.

"Esnafın kira ve personel giderleri göz önüne alınarak yardımcı olunmalı"

Dinç, "Oluşan sıkıntılar karşısında esnafımızın bazı talepleri var. Geçirdiğimiz kapanma sürecinde esnafımız kepengini kapattığı zaman nasıl geçinecek? Bu yönde yapılan yardımlar ihtiyaçları karşılıyor mu? Bunları ilgili yetkili mercilere sormak istiyoruz. Nihayetinde çocukların olduğu bir evde mutfak giderlerinin ve gıda ihtiyaçlarının 500 veya bin TL ile karşılanmayacağı aşikârdır." ifadelerini kullandı.

Her esnafın farklı yönlerde sıkıntı yaşadığına vurgu yapan Dinç, "Belki çoğu vatandaşımız yeni işyerlerini kurmuş, deyim yerindeyse yastık altında bir şey yok ve kimileri kredi çekerek ticarete başlamış olanlar kapanma sürecinde birçok sıkıntı çekmiş. Yetkililerden talebimiz en azından esnafın kira ve personel giderleri veya ihtiyaçları göz önüne alınarak bir miktar belirleyip yardımcı olunmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ziyaretlerinin devam edeceğini sözlerine ekleyen Dinç, "Esnafımızla görüşüp sıkıntıları birinci ağızdan dinliyoruz. İnşallah bu sıkıntıları rapor halinde dile getireceğiz ve sorunlar çözülene kadar takipçisi olacağız." diye belirtti.

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-