Bismil'de 12 derslikli yeni ortaokulun açılışı yapıldı
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde hayırsever bir iş adamının yaptırdığı 12 derslikli ortaokulun açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.
Bismil'de 12 derslikli yeni ortaokulun açılışı yapıldı

Bismil'in Fatih Mahallesi'nde yaptırılan Ebru Yaşar Gülseven Ortaokulu'nun açılışına katılan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, kentte yapımı devam eden okul inşaatlarından söz etti.

Kentte, bin 716 okuldaki 15 bin 875 dersliklerde, 26 bin 343 öğretmen ile 454 bin öğrencinin olduğunu belirten Karaloğlu, 2021 ve 2022 yılında eğitim alt yapısını güçlendirmek için çalışmalar başlattıklarını vurguladı.

Yaklaşık bir milyar liralık yeni bir proje planlayıp yatırımlara başladıklarını belirten Karaloğlu, "98 okul bin 627 derslik yapıyoruz. Bunların büyük çoğunluğu Millî Eğitim Bakanlığımızın genel bütçesinden valiliğimizin aracılığıyla yaptığımız okullar. Bir kısmı TOKİ eliyle depreme dayanıksız olan okulları yıkıp yenilerini yapıyoruz. Bir kısmı da bugün açılışını yapmış olduğumuz gibi hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla yapılan okullarımızdan oluşuyor." ifadelerini kullandı.

Kentte okul yaptırmak isteyen Diyarbakırlı hayırseverlere her türlü desteği vereceklerini dile getiren Karaloğlu, "Eğitim problemini çözemezsek eğitime bağlı birçok sorun yaşamaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız, hükumetimiz bunun farkında olarak 2005'ten bu yana her yıl genel bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyor ve ayırmaya devam edecek. İnşallah geleceğimiz bugünden iyi olacak. Bu güzel yavrularımızı, çocuklarımızı iyi eğittiğimizde ülkemizin geleceği de bugünden iyi olacak. Bundan herkes emin olabilir." dedi. (İLKHA)

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-