Tarihi Keçi Burcu’nda çalışmalar tamamlandı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’ın en büyük burcu olan Keçi Burcu’nda ki çalışmalarını tamamladı.
Tarihi Keçi Burcu’nda çalışmalar tamamlandı

Haberin galerisi için tıklayın!

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı ve Diyarbakırlılar için önemli bir yere sahip olan ve Diyarbakır’ın en büyük burcu olan Keçi Burcu’nda çalışmalar tamamlandı.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, burcun giriş kotunun düzeltilmesi amacıyla müze denetiminde yapılan kazılarda sur duvarlarının özgün temel kotuna kadar indi.

Sur duvarlarında doku kaybı olduğunu tespit eden ekipler, duvarın sağlam olduğu bölüme kadar özgün harçlı moloz ile dolgu yaptı, özgün dokuyla uyumlu duvar ördü.

Önceden yıkılmış 53 nolu burç içerisindeki toprak temizlenerek duvarlar ortaya çıkarıldı ve ziyaretçilerin, UNESCO Dünya Mirası’nın bir diğer öğesi olan Hevsel Bahçeleri’ni izleyebilmeleri için burca ahşap platform yerleştirildi.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Keçi Burcu tarafında bulunan alanın yağmursuyu drenaj hatları, altyapı çalışmaları ve meydanın zeminine bazal taş döşeyerek çalışmalarını tamamladı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Keçi Burcu, açık havada kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak. (AMED HABER)

Kategori: Kültür & Sanat
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-