Diyarbakır Valisi Karaloğlu: Fetih yol göstermek demektir
​Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 639 yılında İslam orduları tarafından fethedilen Diyarbakır'ın 1382'nci fetih yıl dönümü yayınladığı mesajla kutladı.
Diyarbakır Valisi Karaloğlu: Fetih yol göstermek demektir

İslam’ın, Anadolu'ya açılan kapısı olan Peygamberler ve sahabeler yurdu Diyarbakır'ın 1382'nci fetih yıldönümünü kutlayan Karaloğlu, Vali Munir Karaloğlu, fethin, yol göstermek, kalpleri İslam’ın huzuruna açmak, insanın kalbine ve aklına Allah’ın kelamını ulaştırmak olduğunu belirtti.

Karaoğlu her yıl farklı etkinliklerle kutlanan Diyarbakır'ın fethi hakkında, "Fetih; açmak, yol göstermek demektir. Kalpleri İslam’ın huzuruna açmak, insanın kalbine ve aklına Allah’ın kelamını ulaştırmaktır. Her insanı kendine kardeş görerek; açtığı kapıya esenlik, hoşgörü, dostluk ve medeniyetle girmektir." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın fethinin önemine değinen Karaloğlu, "Mekke’nin fethinden 9 yıl, Kudüs’ün fethinden 1 yıl sonra 639 yılında Hazreti Ömer’in gönülleri İslam’la buluşturmak için binlerce sahabeyi Diyarbakır’a göndermesi, sadece Diyarbakır için değil Anadolu ve Batı'da yaşayan bütün Müslümanlar için önemlidir. Diyarbakır, Anadolu’yu şereflendiren İslam’ın kapısı, İslam’ın güzelliğiyle gelen esenliğin, barışın, kardeşliğin ve medeniyetin kapısı olmuştur, olmaya devam etmektedir." dedi.

"Diyarbakır tüm İslam şehirlerinin kardeşidir"

Diyarbakır; Kudüs’ün, Mekke’nin, Medine’nin ve tüm İslam şehirlerinin kardeşi olduğunu vurgulayan Karaoğlu, "Diyarbakır, Peygamberlerin ve onu İslam’la şereflendiren Peygamber dostları sahabelerin şehridir. Diyarbakır; Kudüs’ün, Mekke’nin, Medine’nin ve tüm İslam şehirlerinin kardeşidir. 1382 yıldır İslam şehri Diyarbakır’ımızdan açılan her kapıdan kardeş şehirlerimize esenlik ve barış dualarımızı gönderiyor, fethimizin yıl dönümünde Cenab-ı Hak’tan zulüm altındaki ilk kıblemiz Kudüs için hürriyet, esenlik ve fetih niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

Sahabeleri rahmetle yad ettiğini belirten Karaloğu, "Fethimizin 1382'nci yıl dönümü vesilesiyle, bize İslam’ın ve medeniyetin kapılarını açan İyâz b. Ganem, Halid b. Velid, Hazreti Süleyman ve 27 sahabe başta olmak üzere tarih boyunca Diyarbakır’ı bize vatan kılan bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum." dedi.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-