Diyarbakır'a Şehir Hastanesi müjdesi
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nda yerel ve ulusal basınla bir araya gelen AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Diyarbakır Şehir Hastanesi kurulacağını ifade etti
Diyarbakır'a Şehir Hastanesi müjdesi

Yerel ve ulusal medya kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Diyarbakır Şehir Hastanesi Projesinin yapılacağını ve Urfa Bulvarı üzerinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin Bağlar Devlet Hastanesi olması için Sağlık Bakanlığı ile iletişim içerisinde olunduğunu duyurdu.

Diyarbakır'da şehir hastanesi kurulması için hazırlıkların sürdüğünü ve haziran ayında yeni bir aşamaya geçeceğini belirten Aydın "Bilindiği üzere Diyarbakır’ımızda şehir hastanesi kurulması için hükümetimiz bir hazırlık içerisindedir. Bu hazırlıklar belli bir aşamaya ulaşmış durumdadır. Diyarbakır Şehir Hastanesi Projesi haziran ayı içerisinde yeni bir aşamaya geçecektir. Şehir Hastanesinin yeri ile alanı hazırlanmakta olan projesel çizim ile birlikte Sağlık Bakanlığımıza teslim edilecektir." dedi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Bağlar Devlet Hastanesine dönüştürülüyor

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin Bağlar Devlet Hastanesine dönüştürüleceğini ifade eden Aydın "Kayapınar ilçemizde 439 dönüm alan üzerinde kurulması için hazırlıklar yapılan Diyarbakır Şehir Hastanesi, bakanlığımızın genel bütçesiyle temmuz ayında ihaleye çıkacak ve 2021 yılı içerisinde temeli atılacaktır. Ayrıca, Bağlar ilçemiz sınırları içerisinde Urfa Bulvarı üzerinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizin genel bir hastaneye dönüştürülmesi ve müstakil olarak Bağlar Devlet Hastanesi olması için Sağlık Bakanlığı'mızın ayrı bir çalışması devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Kent Konseyi'nin doğru bir temelde kurulabilmesi için gerekli çalışmalar ve görüşmeler yaptıklarını ifade eden Aydın, "Belediye Başkan vekilimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda kurulacak Diyarbakır Kent Konseyi ile ilgili fikirlerimizi paylaştık. Kurulacak Kent Konseyinde başkanlık makamının çok önemli olduğunu, şehrin sorunlarını ve ihtiyaçlarını bilen, parti gömleği taşımayan, farklı siyasi görüşteki insanlarımız tarafından da makbul karşılanacak bir ismin bu konseyin başında olması gerektiği konusunu dile getirdik. Yakında somutlaştırarak kamuoyu ile paylaşılacak Diyarbakır Kent Konseyi Projesiyle şehrimizin çok önemli bir oluşuma sahip olacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu. (AMED HABER)

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-