Diyarbakır Havalimanı bir aylık uçuş trafiğine kapatıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Diyarbakır Havalimanı'nın ana pistinde yapılacak olan bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 1 aylığına uçuş trafiğine kapatılacağını duyurdu.
Diyarbakır Havalimanı bir aylık uçuş trafiğine kapatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Diyarbakır Havalimanı'nın 24 Mayıs-24 Haziran 2021 tarihleri arasında ana pistte yapılacak bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle uçuş trafiğine kapatılacağını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının resmî web sitesinde yer alan bilgilere göre, Diyarbakır Havalimanı pistinde yapılacak bakım ve onarım çalışmaları sırasında yolcuların mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm önlemlerin alınarak kesintisiz ulaşım planlamasının yapıldığı belirtildi.

Diyarbakır'a uçuşlar Batman ve Mardin Havalimanlarından gerçekleştirilecek

Bakanlık, pistin onarımda olduğu süre zarfında Diyarbakır Havalimanı uçuşlarının Diyarbakır'a yaklaşık 100 kilometre mesafede olan Batman ve Mardin Havalimanlarından gerçekleştirileceğini aktardı.

Bakanlık, Mardin Havalimanı çalışma saatlerinin havayollarının ek seferlerine göre güncellendiğini bildirdi.

Yolcu mağduriyetlerinin yaşanmaması ve ulaşımın kesintisiz sağlanması için, her uçak için ayrı taşıma yapılmasının planlandığını aktaran Bakanlık, uçağın tarifeli kalkış saatinden bir saat önce havalimanında olacak şekilde taşıma yapacak olan minibüs kooperatiflerinin, Mardin ve Batman'dan ulaşım hizmeti sağlanacağını bildirdi.

Konuyla ilgili Devlet Hava Meydanları İşletmesi Diyarbakır Genel Müdürlüğü tarafından şu açıklama yapılmıştı:

Diyarbakır Havalimanı ana pisti merkez hattında 15 metre genişliğinde 100 metre ile 1600 metre arasında kalan bölümlerde meydana gelen bozulmalardan dolayı acil onarım ihtiyacı duyulmuştur. 24 Mayıs 2021 tarihi itibari ile havalimanı 1 ay süreliğine bakıma alınacaktır. Bu kapsamda havalimanı uçuş trafiğine kapalı olacaktır.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise, Diyarbakır Havalimanı'na yapılacak uçuşların; Mardin ve Batman'a yönlendirileceği belirtildi. "Diyarbakır, Mardin, Batman valilikleri ve belediyelerce, diğer illere uçuş için Diyarbakır'dan, Batman ve Mardin'e gidecek olan ve diğer illerden Diyarbakır'a gelmek üzere Batman ve Mardin'e iniş yapan yolcularımız için ulaşım imkânı sağlanması için çalışma yapıldı." denilmişti.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-