Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden bal üreticilerine malzeme desteği yapıldı
​Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte arıcı ve bal üreticilerine 94 parça ekipman desteğinde bulundu.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden bal üreticilerine malzeme desteği yapıldı

Malzemelerin üreticilere dağıtımı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Salonunda düzenlenen törenle gerçekleşti.

Törene katılan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münir Karaloğlu, bal üreticilerine hitapta bulunarak sağlanan destek karşılında üretimi arttırıp Diyarbakır'ı bal üretiminde 17'nci sıradan ilk 5'e yükseltmelerini istedi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münir Karaloğlu

Kur'an-ı Kerim'de yer alan Nahl Suresinden okuduğu ayet mealleriyle Allah'ın arılara bal yapma emrinden söz ederek konuşmasına başlayan Karaloğlu "Diyarbakır, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde Türkiye'nin öncü illerindendir. Fakat arıcılıkta karnemiz pek parlak değil. Bal üretiminde Türkiye'de 17'nci sıradayız. Şehrimizde 120 bine yakın bal kovanı var ve yıllık bin 400 ton bal üretiyoruz. Bu rakamlar her ne kadar kötü olmasa da Diyarbakır'ın birçok imkanına göre azdır." ifadelerini kullandı.

"Diyarbakır, 3-4 yıl içerisinde kestane üreten şehir haline gelecek"

Malzeme desteği bulunduğu bal üreticilerinden önümüzdeki 3 yıl içerisinde Diyarbakır'ı 17'nci sıradan 5'inci sıraya yükseltme sözü alan Karaloğlu "Diyarbakır'ı bu kapasite ve destekle arıcılıkta da daha yukarı seviyelere çıkaracağız. Geçen sene Tarım ve Orman Bakanlığımızın bal üreticilerimize verdikleri desteklerin toplamı 2 milyon TL. İnşallah bunları kullanarak önümüzdeki dönemde Diyarbakır'ı arıcılıkta da bal üretiminde de Türkiye'nin en önemli ve ilk 5 vilayetinden biri haline getirelim." dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak sadece altyapı ve üstyapı ihtiyaçları değil; özellikle kırsalda üreten, tarımsal ve hayvansal faaliyetlerde bulunanlara da çeşitli desteklerinin olduklarını ifade eden Karaloğlu, "Paydaşlarımızla beraber devam eden çalışmalarımız kapsamında şu ana kadar 10 tane ceviz aşıladık ve 28 bin fıstık aşısı yapacağız. İlk defa Diyarbakır'da Kulp ilçesinin İslam Mahallesinde anaç kestane bulduk ve oradan aldığımız aşıları 2 bin meşe ve palamuda aşıladık. Diyarbakır, belki önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde kestane üreten şehir haline gelecek." şeklinde konuştu.

Kategori: Yerel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-