HÜDA PAR’dan Kızılay'a kan bağışı
Kızılay'ın kan stoklarında meydana gelen azalma nedeni ile HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve İl Yönetimi, Kızılay'a kan bağışında bulundu.
HÜDA PAR’dan Kızılay'a kan bağışı


Merkez Kayapınar ilçesi Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Melahat-Halil Olguner Kan Alma Birimini ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve partililer kan bağışında bulundular.

Kan alma merkezinde başvuru formlarını dolduran partililer, Kızılay görevlileri tarafından gerçekleştirilen işlemlerin ardından kan verdiler.

Kan bağışı işlemi sonrası açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, kan bağışı noktasında duyarlı olduklarını belirterek özellikle sivil toplum örgütlerinin organizeli bir şekilde kan bağışında bulunmaları gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı olarak il ve ilçe teşkilatlarımıza yönelik kan bağışı duyurusunda bulunduklarını dile getiren Dinç, "Nitekim yaklaşık 3 ay önce de teşkilat olarak kan bağışında bulunmuştuk. Zaten parti olarak kan bağışı noktasında çok duyarlıyız. Çünkü kan vermenin insani bir vazife olduğuna inanıyoruz. Aynı zamanda kan vermek kişinin hem kendi hem de toplum sağlığı için önemlidir." dedi.

"Halkımız kan verme noktasında duyarlı olmalı"

Kızılay kan stoklarındaki azalmaya dikkati çeken Dinç, "Kan stoklarında ciddi bir azalmanın olduğu söylendi. Teşkilatımızdaki arkadaşlarımızla bir karar alarak kan bağışında bulunduk." ifadelerini kullandı.

Başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere vatandaşlara çağrıda bulunan Dinç, "Bu konuda halkımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum: Halkımız kan verme noktasında duyarlı olsunlar. Belki hepimizin yaşadığı veya şahit olduğu kan ihtiyacı anları olmuştur. Hastane kapılarında sağa-sola koşup telefonlara sarılarak kan arama tedirginliğini hepimiz yaşamışızdır. İşte o günlere çözüm olmak adına bugün burada kan bağışında bulunursak, nice insanlara can vermiş oluruz. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının organizeli bir şekilde kan bağışında bulunurlarsa toplum için çok faydalı olacağı düşüncesindeyim." diye belirtti. 

Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-