Diyarbakır kırsalında asfaltsız yol kalmayacak
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Ergani ve Kayapınar ilçelerinin kırsal mahallelerinde devam eden yol yapım çalışmalarını inceleyerek çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.
Diyarbakır kırsalında asfaltsız yol kalmayacak


Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2021 yılında Kulp ilçesinden Çüngüş ilçesine kadar 11 noktada başlattığı bin 200 kilometrelik asfalt serme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor


Ekipler; Baykara, Keklik, Tilkilik ve Han mahalle grup yolunda yaklaşık 10 bin vatandaşın faydalanacağı yolda yenileme çalışmalarına başladı.


Kayapınar ve Ergani ilçelerindeki yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Karaloğlu, "Kayapınar ve Ergani ilçelerimize bağlı 12 köy ve mezralarında yaklaşık 10 bin vatandaşımızın faydalanacağı 12,3 kilometrelik kırsal grup mahalle yolumuzda asfalt çalışması başlattık. Kaliteden ödün vermeden, en kısa sürede tamamlayacağız inşallah. Bu sene kırsalda bin 200, 17 ilçede toplam 6 bin kilometre yol asfaltlayacağız. Böylece kırsaldaki yolların beşte birini yeniliyoruz. İnşallah 3-4 yıl bu hızla devam edersek biz kırsaldaki yol ağımızı düzeltiriz." dedi.

Kategori: Yerel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-