Ashab-ı Kehf mağarası ziyarete açılıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lice'ye bağlı Duru Mahallesi'nde bulunan Ashab-ı Kehf mağarasındaki düzenleme çalışmalarına devam ediyor.
Ashab-ı Kehf mağarası ziyarete açılıyor


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, mağaranın bulunduğu alanın inanç turizme kazandırılması, vatandaşların alanı ziyaretlerinde mağaraya rahatlıkla çıkabilmesi ve bölgede ibadetlerini rahatlıkla yapabilmesi için proje hazırladı.

Proje kapsamında, 290 metrekare alanda yapılan mescit ve abdesthanenin temel, kolon ve döşemeleri tamamlayıp çatı yapımına başlandı.

Ekipler, mağaraya giden yolda, bölgenin doğasıyla uyumlu alanda bulunan taşları değerlendirerek taş merdiven döşedi. Ashab-ı Kehf Mağarası'na çıkan ziyaretçiler için tehlike oluşturan yolun etrafına ise korkuluk dikti.

İnanç turizmi açısından oldukça önemli bir yere sahip olan mağaranın içinde restorasyon çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesine bağlı Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı da gelen ziyaretçilere dinlenme alanları oluşturmak için Ashab-ı Kehf’in çevresine bölgenin dokusunu bozmayacak ahşap kent mobilyaları yerleştirecek.

Yapı Yol Bakım ve Altyapı Daire Başkanlığı, tarihi alana açılan yollarda asfaltlama çalışmaları yürütecek. 

Kategori: Kültür & Sanat
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-