Silvan da 22 bin metrekarelik park alanı yapılacak
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu Silvan ilçesine yaptığı ziyarette, ilçede ki 15 bin 200 metrekarelik Kent Meydanı ve Malabadi Köprüsü etrafında 22 bin metrekarelik bir park alanını bu sene tamamlamak istediklerini söyledi.
Silvan da 22 bin metrekarelik park alanı yapılacak


Silvan'da, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında düzenlenen ilçe değerlendirme toplantısında, Silvan’ın sahip olduğu tarihi kültürel değerlerinin ihya edilerek turizme kazandırılması için nelerin yapılması gerektiği konusu masaya yatırıldı.

Karaloğlu, en kadim yerleşim yerlerinden biri olan Silvan’ın Asurlara dayanan geçmişinin Romalılarla devam ettiğini ve 639 yılında İyaz bin Ganem komutasındaki İslam ordularının bölgeyi fethettiği zamandan beri İslam toprağı olduğunu belirtti.

İlçede bulunan konak ve sarayların restore edilmesi gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, özel mülkiyeti olan yapıların sahipleriyle diyalog kurularak ya kendi imkanları ya da devlet eliyle restorasyonun yapılarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi.

Silvan Kent meydanı ve Malabadi Köprüsü etrafının park olarak düzenlenmesi talebini dile getirdiğini aktaran Karaloğlu "15 bin 200 metrekarelik Kent Meydanı ve Malabadi Köprüsü etrafında 22 bin metrekarelik bir park alanını inşallah bu sene ihalelerini yapıp tamamlamak istiyoruz. Diyarbakırlı vatandaşlarımızdan da bize güvenmelerini, dua etmelerini, yardımcı olmalarını temenni ediyoruz. Bu ancak elbirliği ile olur." ifadelerini kullandı.

Kategori: Yerel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-