Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediyelerine 423 personel alınacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve merkez Sur, Yenişehir, Kayapınar İlçe Belediyelerine kura yöntemiyle 423 personel alınacak.
Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediyelerine 423 personel alınacak

Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Sur, Yenişehir ve Kayapınar belediyelerine yapılacak personel alımına ilişkin genel duyuruyu Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi yaptı.

Duyurunun yapılmasına yönelik Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çiftçi, başvuruların online olarak pazartesi başlayıp çarşamba günü saat 17.00 itibariyle sona ereceğini belirterek gerekli şartları taşıyan adayların yapılacak güvenlik soruşturmasından sonra kura yöntemi ile işe alınacağını söyledi.

Diyarbakır'ın en önemli sorunlardan birinin istihdam olduğunu söyleyerek mevcut OSB içerisinde istihdama yönelik ciddi çalışmaların olduğunu belirten Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi ve burada bulunan ilçe belediyeleri olarak belediye bünyesinde çalıştırılmak üzere belli kadrolar tahsis edildi. Tahsis edilen bu kadrolar için bugün deklare edeceğimiz yöntemle personel alım yoluna gideceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da ilk, Türkiye'de ise nadir uygulanan kura yöntemi ile personel alacaklarını söyleyen Çiftçi "Bu kapsamda Büyükşehir için Diyarbakır'da; Kayapınar, Sur ve Yenişehir belediyelerine başvurular için ise bu ilçelerde ikamet şartı baz alınarak kura yöntemi ile 423 personel istihdam edilecek." dedi.

"Başvurular sadece internet üzerinden kabul edilecek"

Konuşmasına devam eden Çiftçi, hangi belediyelere ne kadar personel alınacağını şu ifadelerle açıkladı:

Bu personellerden 56'sı Büyükşehir Belediyesi, 87'si DİSKİ Genel Müdürlüğü, 130'u Kayapınar Belediyesi, 100 personel Yenişehir Belediyesi ve 50 personel de Sur Belediyesi bünyesinde istihdam edilecek. Şeffaf bir kura yöntemi anlayışla alınacak 423 personel için 423 asil ve bir bu kadarda yedek liste oluşturulacak.

Kura ile belirlenecek personelin 22 Mart pazartesi gününden itibaren içerisinde ilana çıkılacağını belirten Çiftçi, "Pandemi kuralları göz önünde bulundurularak müracaatlar şahsen veya posta yolu ile alınmayacak. Sadece internet üzerinden ve tek site üzerinden bu ilanları yapmış olacağız. Başvuruda bulunan adaylar noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

"Kişi hangi ilçenin ilanına uygunsa oraya müracaat edecek, aksi takdirde hakkını kaybetmiş olacak"

Müracaatların sadece bir belediyeye yapılabileceğini vurgulayan Çiftçi "Sur Belediyesi'ne müracaat eden veya Sur'da ikamet eden vatandaşımız diğer belediyelere müracaat edemeyeceği gibi büyükşehir belediyesine müracaat eden aday, ilçe belediyelerine başvuruda bulunamayacak. Aksi takdirde hakkını kaybetmiş olacak." diye belirtti.

Teknik personellerin dışında alınacak personellerin muhtaçlık sınırları içerisinde olmasına dikkat edeceklerini belirten Çiftçi, "3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma teşvik kanunu kapsamında belirtilen muhtaçlık kriterlerinde olanlar arasından kura yöntemi yapılacak. Yani dezavantajlı gruplara

hizmet edecek bir personel alımı olacak inşallah. Bu noktada da tamamen şaibesiz, belki avam ifadesi ile torpilsiz bir şekilde bu alımı gerçekleştireceğiz inşallah." dedi.

"Personellerde beyan ettiği vasıfları taşıyıp taşımadığı noktasında deneme süreci olacak"

Alınacak personellerin deneme süreçlerinin olacağını söyleyen Çiftçi "Temizlik işçisi olarak alınan personellerin tamamen kura ile belirlendikten sonra beyan ettiği şartları gerçekleştiren ve belgeleyen vatandaşlarımız iş başı yapacaklar. Ancak beyan ettiği şartları taşımayanların yerine yedekler belirlenecek. Yani kamyon şoförü, kepçe operatörü ve SRC belgesi olduğunu ifade eden personel uygulama imtihanına tabi tutulacak. Aday, beyan ettiği şartları taşıması durumunda kendisi, yoksa birinci sıradan başlanarak yerine yedek kişi alınmış olacak." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kategori: Yerel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-