Ses cihazını kefenleyip çaldılar
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Yeni Sebze Hali Camii'ne giren hırsız, yaklaşık 8 bin TL değerindeki ses cihazını kefen bezine sarıp kayıplara karıştı.
Ses cihazını kefenleyip çaldılar

Haberin galerisi için tıklayın!


Olay, dün sabah saatlerinde merkez Bağlar'da ilçesinde bulunan Yeni Sebze Hali Camii'nde yaşandı. Hırsızlık anları caminin güvenlik kameralarına da an be an yansıdı.

Görüntülerde hırsızın rahat tavırlarla camiye gelip oturduğu, etrafta göz gezdirerek kimsenin olmamasını fırsat bilerek minberin altında bulunan dolabın içindeki ses cihazını söktüğü görülüyor.

Hırsızın ses cihazını söktükten sonra dolabı tekrar kilitlemesi ve ses cihazını minberin altında gördüğü kefen bezine sararak camiden rahat tavırlarla ayrıldığı görülüyor.

Kuruluşundan bu yana caminin her türlü sorunuyla ilgilenen Sebze ve Meyve Komisyoncular Oda Başkanı ve aynı zamanda cami sorumlusu Mehdi Taş, hırsızların camilerden eşya çalmaya başladığını söyleyerek hırsızlıkların önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Çalınan ses cihazı, Kandil gecesi cami cemaatinin imamın sesinin işitilmesinde yetersiz kaldığına ve yarın Cuma hutbesinde de aynı sıkıntıyı yaşayacaklarını söyleyen Taş "Yetkililer bu hırsızlıkların önüne geçmeleri lazım. Ben ortama güvenmediğim için sabah camiye gelirken cebimde para taşımıyorum. Emniyetin bu hırsızlıklara çare bulması lazım. Allah'ın evinden cihaz çalan kişi hiç mi Allah'tan korkmuyor. Artık camilere dadanmışlar. Benim en çok zoruma giden bu hırsızlığın mübarek günlerde yapılmasıdır." ifadelerini kullandı.

"Artık manevi değerlerimize de el atıp camilerde de hırsızlığa başladılar"

Hırsızlık anının güvenlik kamerasına yansıdığını belirten Taş "Hırsız sabah saat 07.30 sıralarında camiye gelmiş. Caminin içinde dolaşıp neyi çalacağını tespit ettikten sonra dolabın anahtarını kilimin altında bulmuş. Hoparlörden dışarıya ses gitmemesi için kabloları kestikten sonra yavaşça cihazı söküp kefen olarak kullanılan bezin içine koyup gitmiş." şeklinde konuştu.

Camilerin İslam'ın meclisleri olduğuna vurgu yapan Taş "Biz burada hal esnafı olarak kalabalık bir nüfusa sahibiz. O yüzden günün her saatinde esnaf camiye gelip namaz kıldığı için kapıları kilitleyemiyoruz. Sonuçta camiler her zaman açık olmalıdır ki millet gelip namaz kılsın gençler Kur'an okusun. Ama sokaklar tekin olmadığı için biz rahat dolaşamaz olduk. Artık bu durum çığırından çıkıp manevi değerlerimize de el atıp camilerde hırsızlığa başladılar. Bu çok acı bir durumdur. Bir Müslüman olarak ben bu durumu kaldıramıyorum. Yetkililer, bu vakaların önüne geçmesi lazım. Sonuçta camiler halkın katkılarıyla ayakta duruyor. Ama cami malzemeleri çalınırsa kimse yardımda bulunmaz." ifadelerini kullandı. 

Kategori:
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-