Üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandili ihya edildi
Recep ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan ile son bulan üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili tüm İslam aleminde olduğu gibi Türkiye’de de coşku ile idrak edildi
Üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandili  ihya edildi


Rahmet, mağfiret ve bereket iklimi üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen ve Recep ayının ilk kandili olan Regaip Kandili, Covid-19 tedbirleri de alınarak maske ve sosyal mesafe kuralına uyularak, büyük bir coşku ile camilerde ihya edildi.

İslam aleminde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in, "Allah'ım! Recep ve Şaban'ı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazan'a da eriştir." diye dua ederek karşıladığı mübarek üç aylara kavuşmanın heyecanı yaşanıyor.

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile "Bin aydan daha hayırlı" olan Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran üç aylar, geçtiğimiz hafta başladı. 

Hicri takvime göre, Recep ayındaki ilk perşembeyi cuma gününe bağlayan gece ve üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandili, Müslümanlar tarafından dualar ve ibadetlerle ihya edildi.

Akşam saatlerinden itibaren evlerine en yakın camilere giderek geceyi ibadetle geçiren vatandaşlar, camilerde okunan Kur'an Kerim, Mevlidi Şerif, dua ve ibadetlerle idrak edilen gecede, eller ise İslam coğrafyalarında zulüm altında olan Müslümanlara, af ve mağfiret için açıldı. (AMED HABER)

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-