Diyarbakır'ın ilçelerinde etkili olan kar nedeniyle kapanan yollar ulaşıma açıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 10 ilçede etkili olan kar yağışının ardından 57 mahallede toplam 634 kilometre yol ağında çalışma yürüterek, kardan dolayı kapanan yolları tekrar ulaşıma açtı.
Diyarbakır'ın ilçelerinde etkili olan kar nedeniyle kapanan yollar ulaşıma açıldı


Dün itibariyle Ergani, Dicle, Çüngüş, Çermik, Silvan, Hani, Kulp, Lice, Hazro ve Kocaköy’de etkili olan kar yağışının ardından harekete Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 634 km yol ağında çalışma başlatarak kapanan yolları yeniden ulaşıma açtı.

Ağır vasıta araçlarla gerçekleşen çalışma sonucunda 57 mahallenin yolu tekrar ulaşıma açıldı. Halkın başta sağlık hizmetleri olmak üzere herhangi bir mağduriyet yaşamaması için yapılan karla mücadele çalışmaları özellikle kentin yüksek kesimlerinde sürdürülüyor.

Hastaneye sevk edilmesi gereken hastaya kapalı olan yolun açılmasıyla ulaşıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Çermik ilçesi Yaylacık Mahallesi’nde aniden rahatsızlanan ve hastaneye sevk edilmesi gereken bir hasta için kar nedeniyle kapanan yolu açtı. Yapılan çalışmalar sonucu hastaya ulaşılarak 112 acil ambulansına nakledildi. Hasta tedavi edilmek üzere Çermik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kulp ilçesi Yuvacık Mahalle’sinde yoğun kar yağışının ardından kayarak yoldan çıkan ve şarampole yuvarlanmak üzereyken kara saplanan ve içinde yolcuları bulunan minibüs, Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nın uzun uğraşları sonucunda kurtarıldı. Halat yardımıyla kurtarılan minibüs, karla mücadele ekiplerinin açtığı yolda ilerleyerek mahalleye ulaştı. (İLKHA)

Kategori: Yerel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-