HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: "Oduncular Pazarı’nın sorunları giderilmeli"
Oduncular Pazarı’nı ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, pazar esnafının yaşadığı güvenlik açığı ve yol sorununun bir an önce giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç:


HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Oduncular Pazarı’nı ziyaret ederek esnafın yaşadığı sorunları, sıkıntıları ve talepleri birinci ağızdan dinledi.

Merkez Sur ilçesine bağlı Yiğitçavuş Mahallesinde bulunan Diyarbakır Oduncular Pazarı esnafı, kentte yağmurun yağmamasından dolayı işlerin iyi gitmediğini, doğalgaz, kömür kullanımının artması nedeniyle de eskisi kadar oduna talep olmadığından yakındı.

Güvenlik sorunundan dolayı hırsızlık olaylarının yaşandığını, madde bağımlılarının akşamları kendilerini rahatsız ettiğini dile getiren pazarcı esnafı, yağmur yağdıktan sonra çamura dönen toprak yollar için de çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler.

Oduncular Pazarı esnafını ziyaretinden sonra açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, esnafın sorunlarının giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Dinç, “HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı olarak bugün oduncular pazarını ziyaret ettik. Bu kardeşlerimizin sorun ve sıkıntıları var. Her şeyden önce burada güvenlik sorunu var. Bu güvenlik zafiyeti sonucu hırsızlıklar oluyor. Alın teriyle ekmek parası kazanan bu kardeşlerimizin emeklerine göz dikiyorlar. Bu soruna müdahale edilmesi lazım. Bir diğer sorun da topraklı olan odun pazarı yoludur. Yağmur yağdığında bu topraklı yol çamur oluyor ve pazar esnafı da işini yapamaz hale geliyor. Bu büyük bir sıkıntı olarak duruyor. Oduncu esnafının kahir ekseriyetinin yaş ortalaması 60-70 olduğunu gördük. Genç yaşta bu işi yapan yok maalesef. Bu nesilden sonra odunculuk işi nasıl devam ettirilecek bu bir soru işareti olarak duruyor.

Oduncu esnafının sıcak karşılamaları bizi duygulandırdı. Bu anlamda teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun, işlerine bereket katsın. Dile getirdiğimiz bu sorunların biran evvel yetkililer tarafından çözülmesi bekliyoruz. Burada zor şartlar altında çalışan kardeşlerimizin sorunları giderilmelidir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-