Evlat nöbetindeki ailelerden CHP ve HDP'ye tepki
Uzun süredir çocukları PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, kendilerine destek vermeyen sanatçılara ve siyasilere tepki gösterdi.
Evlat nöbetindeki ailelerden CHP ve HDP'ye tepki


HDP  Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 494 gündür evlat nöbeti tutan aileler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün gerçekleştirdiği ziyaret ile daha da umutlandıklarını belirterek kendilerine destek vermeyen siyasilere ve yazarlara tepki gösterdi.

Evlat nöbetinde olan aileler, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendilerine ve çocuklarına karşı duyarsız kaldığını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi kendilerinden daha çok savunduğunu dile getirdi.

Gezi olaylarına atıf yapan aileler, Meclis'te yer alan siyasi partilerin, kendi çocuklarının özgürlüğü için neden hak arayışına gitmediklerini, hukuk ve adalet yürüyüşleri düzenlemediklerini sorguladı.

"HDP milletvekilleri buradaki ailelere neden sahip çıkmıyor"

PKK tarafından kandırılarak dağa götürülen Özkan Aydın'ın babası Süleyman Aydın, Meclis'te yer alan siyasi partilerden CHP ve HDP'nin kendilerine ve çocuklarına neden destek vermediğini sordu.

Aydın, "493 gündür bu halkın çocuklarımızı çalan partinin önündeyiz. PKK'nin 5 yıl önce kandırıp dağa kaçırdığı oğlumun hasretini  çekiyorum. Oğlumdan hiçbir haber alamıyorum. HDP'den tek bir milletvekili dahi buradaki ailelere sahip çıkmadı. Kürtler için mücadele verdiklerini iddia ediyorlar ama bize sahip çıkmıyorlar. Peki siz Kürtler için bu mücadeleyi veriyorsanız biz Kürt değil miyiz? Neden gelip bu Kürt ailelere sahip çıkmıyorsunuz?" şeklinde tepki gösterdi.

"AİHM’nin amacı Türkiye'yi karıştırmaktır"

AİHM’nin Demirtaş kararına da tepki gösteren Aydın, "AİHM’nin kararını şiddetle kınıyoruz. Bizim için tek bir kelime bile söylemediler. AİHM’nin amacı Türkiye'yi karıştırmaktır. Ayrımcılık yapıyorlar. Kesinlikle kararlarını kabul etmiyoruz. Biz sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Evlat nöbetinde olduğu için tehdit edildiğini söyleyen Aydın, “Biz burada evlat nöbetinde olduğumuz sürece HDP çocukları kandırıp dağa gönderemiyor, varlığımızdan rahatsızlık duyuyorlar. Biz HDP tarafından çok defa tehdit edildik. Provokasyon yaparak bu eylemi sonlandırmamızı istediler ama biz kesinlikle bu nöbette kararlıyız. Çocuklarımızı nasıl götürdüyseler öyle de getirsinler. Ya çocuklarımızı verecekler ya da burada hepimiz öleceğiz. Sonuna kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

"Gezi olaylarında 3 ağaç için dünyayı ayağa kaldıran sanatçı, akademisyen ve yazarlar buraya gelip acımızı paylaşmadı"

Sanatçı ve yazarlara seslenen Aydın, “Ey Gezi olaylarında 3 ağaç için dünyayı ayağa kaldıran siz sanatçılar, akademisyenler ve yazarlar! Siz de vicdan yok mu? Birgün gelip burada acımızı paylaşmadınız. Birgün gelip burada annelerin dilinden, HDP'nin çocuklarımızı nasıl dağa götürdüklerini dinlemediniz." sözleriyle tepki gösterdi.

HDP milletvekillerinin vicdan sahibi olmadığını dile getiren Aydın, "HDP kendi halkına sahip çıkmıyor. Kandil'e vekillik yapıyor. Belki maaşlarını dahi dağa gönderiyorlar. Çünkü Kandil'in emri altında milletvekilliği yapıyorlar. Bir Kürt milletvekili olarak güya bizleri temsil ediyorsunuz. Biraz elinizi vicdanınıza koyun. Siz evlerinizde çocuklarınızın yüzüne nasıl bakabiliyorsunuz? Burada anne-babalar feryad ediyorlar, neden duymuyorsunuz? Neden gelip burada annelere sahip çıkmıyorsunuz? HDP milletvekillerini vicdana davet ediyoruz. Biz sonuna kadar buradan ayrılmayacağız." şeklinde konuştu.

Oğluna çağrıda bulunan Aydın, "Oğlum beni duyuyorsan gel, teslim ol. İyi bir yer olsaydı HDP vekilleri kendi çocuklarını gönderirdi. Kendi çocukları şu an yurt dışındalar. Onlardan bize hayır gelmez." diye seslendi. (İLKHA)

Kategori:
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-