Diyarbakır'da "Hayır Çarşısı" açıldı
Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde, Diyanet Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerinin gıda, giyim, çocuk bezi gibi ihtiyaçlarının karşılanacağı Hayır Çarşısı açıldı.
Diyarbakır'da

Diclekent Mahallesi, Mehmet Ümit Balcı Camii avlusunda kurulan Hayır Çarşısı'nın açılışına Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ünal Koç, Diyarbakır Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş katıldı.

Müftü Karabayır'ın yaptığı dua ile açılan Hayır Çarşısı'nda konuşan Kaymakam Koç, ihtiyaç sahipleri için gerekli olan her şeyin Hayır Çarşısı'nda bulunduğunu, Diyanet ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ailelerin tespit edildiğini ve aylık ihtiyaçlarının Hayır Çarşısı'nda karşılayabileceklerini söyledi.

"İhtiyacı olan herkese Hayır Çarşısı'nın kapısı açık olacak"

Hayır Çarşısı'na iş adamlarının katkıda bulunduğunu belirten Koç, "Diyanet Vakfımız ve hayırsever İş adamlarımız destek veriyor. Biz de belediye olarak destek vereceğiz. Burada bir sınırlama koymadık. İhtiyacı olan herkese Hayır Çarşısı'nın kapısı açık olacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız kendileri gelip faydalanabilecekler." ifadelerini kullandı.

Müftü Karabayır ise ihtiyaç sahibi olan vatandaşları tespit edip onları mahcup etmeden kendilerine yardımda bulunabileceklerini söyledi.

Karabayır, "Diyanet Vakfı ve Kayapınar Belediyemizin, Diyarbakır'da yapmış olduğu çok güzel bir hizmet ile karşı karşıyayız. Başta Belediye Başkanımıza, İlçe Müftümüze, iş adamlarımıza ve gönüllü çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.  

"İyilik ve güzellikler hâkim olsun düşüncesiyle böyle bir hizmete başladık"

Gayelerinin Diyarbakırlılara hizmet etmek olduğunu vurgulayan Karabayır, "Özellikle ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimizin tespit edilip onlara hizmet etmeyi minnet bilerek iyilik ve güzellik hakim olsun düşüncesiyle böyle bir hizmete başlanmış oldu." ifadelerini kullandı.

Yenişehir'in ardından Kayapınar'da da Hayır Çarşısı'nı açtıklarını belirten Karabayır, Bağlar'da da bu tür hizmetlerde bulunacaklarını belirterek bütün ilçelerde bu hizmeti yaygınlaştırmayı düşündüklerini ifade etti.  

Karabayır, "Cenab-ı Hak, hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin. Bu vesileyle hayır sahibi kardeşlerimizin ve iş adamlarımızın destek vermelerini bekliyoruz. Biz bu halkayı genişletmek istiyoruz." diyerek hayırseverlere çağrıda bulundu.

Belediye Başkanına, İlçe Müftüsüne ve Diyanet Vakfı gönüllerine teşekkür eden Karabayır, "Bu çalışma, pandemi döneminde din gönüllüsü kardeşlerimizin açmış olduğu çığırın bir sonucudur. Vefa grupları ile yapılan hizmetlerin sonucunda böyle bir proje geliştirildi. Elhamdülillah merkez ilçeler başta olmak üzere diğer ilçelerimizde de bu hizmetlere devam edeceğiz." dedi. 

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-